Στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου φοιτητές και σπουδαστές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο «Αθηνά».

Στο σημείο επικράτησε ένταση μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών, με την κινητοποίηση να λήγει λίγο μετά τις 17:30.

Οπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος Patras Times, σπουδαστές των ΤΕΙ Πάτρας-Πύργου-Μεσολογγίου συγκεντρώθηκαν στη Γέφυρα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Γύρω στις 3 επικράτησε ένταση όταν οι σπουδαστές αντιλήφθηκαν ότι η Τροχαία δεν άφηνε τα αυτοκίνητα να ανεβαίνουν στη Γέφυρα και τα εξέτρεπε για υποχρεωτικό πέρασμα από τα φέρι μποτ.

Η κινητοποίηση επρόκειτο να λήξει στις 4, ωστόσο οι σπουδαστές ενημέρωσαν την Αστυνομία ότι δεν πρόκειται να φύγουν από τη Γέφυρα αν δεν αφήσουν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα και δεν σταματήσει η εκτροπή των οχημάτων στα φέρι μποτ.

Οπως τόνισαν, στόχος της κινητοποίησης δεν είναι η ταλαιπωρία των οδηγών, αλλά η ενημέρωση του κόσμου και το μοίρασμα φυλλαδίων.

Περίπου στις 5 οι σπουδαστές άνοιξαν έναν παράδρομο της Γέφυρας που παρέμενε κλειστός και ενημέρωναν τους οδηγούς να κινούνται από αυτόν και να περνούν τη Γέφυρα.

Σύμφωνα πάντοτε με το Patras Times, ακολούθησε «κλεφτοπόλεμος» σπουδαστών-αστυνομικών για να παραμείνει ανοιχτός ο παράδρομος. Στο σημείο εμφανίστηκαν και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Τελικά, γύρω στις 5:30 υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών και η κατάσταση εκτονώθηκε. Σταδιακά αποχώρησαν οι σπουδαστές και οι δυνάμεις της Αστυνομίας.