Κάποιος να τους σταματήσει. Το θέαμα της Βουλής-γήπεδο, Βουλής-ρινγκ, Βουλής-καταγώγιο θα οδηγήσει τελικά και σε μη-Βουλή –όσο αδόκιμος και αν ακούγεται ο όρος. Αυτή ακριβώς είναι η επιδίωξη της νεοναζιστικής ομάδας που εγκαταστάθηκε από το περασμένο θέρος στο μαλακό υπογάστριο του εγχώριου κοινοβουλευτισμού. Αν διαβάσει κάποιος τα κείμενά τους, ακούσει τις θεωρίες τους και λάβει υπόψη τις πληροφορίες για την εκπαίδευσή τους, ακόμη δεν είδαμε τίποτε.

Ωστόσο στην Ιστορία του κοινοβουλευτισμού η Δημοκρατία ποτέ δεν κινδύνευσε όταν δεν έδωσε η ίδια στους αντιπάλους της το σκοινί για να την κρεμάσουν. Συνεπώς όταν λέμε κάποιος να τους σταματήσει, δεν εννοούμε τους «κασιδιαραίους», τους «εγέρθητους» ή όσους έχουν συχνουρία. Εννοούμε τους εκπροσώπους των κομμάτων του κοινοβουλευτικού τόξου που παίζουν το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής με τον τρόπο του καθένας.

Αντί να βάλουν εμπράκτως στο περιθώριο τους βουλευτές της, να τους αγνοούν, να μην τους απευθύνουν καν τον λόγο –επειδή προσβάλλουν τη δημοκρατική τάξη, τον κοινοβουλευτισμό, την αισθητική και τη νοημοσύνη –λειτουργούν σαν πασαδόροι και τους δίνουν διαρκώς την μπάλα.

Κάποιος να εξηγήσει στον Αδωνη Γεωργιάδη ότι η Βουλή δεν είναι ο καλύτερος χώρος για να διευθετήσει τις παλιές εκκρεμότητές του με αυτό τον χώρο. Παριστάνοντας τον αντι-Κασιδιάρη, στην ουσία εξελίσσεται σε παρτενέρ του κουρεμένου νεαρού με τις αγοραίες συμπεριφορές και αντιλήψεις.

Κάποιος να εξηγήσει στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι η Προανακριτική Επιτροπή δεν προσφέρεται για ασκήσεις ταχύρρυθμης κομματικής ανόδου και η στρατηγική της έντασης λειτουργεί ως άλλοθι για τη στρατηγική της διάλυσης του Κοινοβουλίου.

Κάποιος να εξηγήσει στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ενδεχομένως και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ότι ο Κανονισμός της Βουλής περιέχει και διατάξεις προστασίας της από τα μέλη της και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ο Κασιδιάρης τον Κανονισμό κατά του Μαρκογιαννάκη, αλλά όχι και το αντίθετο.

Και κάποιος επίσης να εξηγήσει στον Βαγγέλη Βενιζέλο ότι η Βουλή, ιδιαίτερα σε κρίσιμες και ευαίσθητες συνεδριάσεις, δεν προσφέρεται για επίδειξη πνεύματος και για ειρωνεία. Οπως και η κοινή πολιτική λογική δεν συνηγορεί στην αναγόρευση της Χρυσής Αυγής σε ιδιώνυμο αντίπαλο γιατί απλούστατα, όπως λέει ο παλιός φίλος του Ανδρέας Λοβέρδος, οι τύποι έχουν ακροατήριο.

Ο καλύτερος τρόπος να περισωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία είναι τα κοινοβουλευτικά κόμματα να μη δίνουν αξία σε όσους την υπονομεύουν. Γιατί, όπως έλεγε ο άγγλος πολιτικός Μπέβερλι Μπάχτερ: «Μερικοί άνθρωποι μπορούν να εκλεγούν μέλη της Βουλής χωρίς να χάσουν την ασημαντότητά τους».