1 Κλισέ έκφραση, που όμως ενώνει τους ευρωπαϊκούς λαούς οι οποίοι βιώνουν τη σκληρή λιτότητα και την ανέχεια. Ποια είναι; Η «θηλιά», η οποία πνίγει καθημερινά εκείνους τους πολίτες που έχουν καταδικαστεί στην ανεργία. Η χώρα μας μετρά μία ακόμη αρνητική πρωτιά, με τα ποσοστά ανεργίας να έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ (24,6%). Οι Ισπανοί διαδηλώνουν για τους ίδιους λόγους. Η οικονομία έχει ανάγκη από οξυγόνο, αντί αυτού όμως ασφυκτιά.

2 Κι αν η ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ θυμίζει «ροζ συννεφάκι», πάνω από το κεφάλι των λοιπών Βρετανών ο ουρανός μαυρίζει απειλητικά. Στον βωμό του περιορισμού του ελλείμματος ψαλιδίζονται δραστικά οι δαπάνες προνοιακών επιδομάτων, ενώ νυστέρι μπαίνει και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πάντως, ο Απρίλης του 2013 δεν είναι τόσο μαύρος για την αρχηγό της γαλαζοαίματης οικογενείας, η οποία έχει λαμβάνειν αύξηση ύψους 5 εκατομμυρίων στερλινών.

3 Σε πρώτο πλάνο το έξτρα σάιζ πασχαλινό λαγουδάκι και στο φόντο η οικογένεια Ομπάμα. Η λεπτομέρεια; Ο φακός έχει απαθανατίσει και τον μικρό πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρόμπι Νόβακ, που πρωταγωνίστησε στο πρωταπριλιάτικο αστείο του Λευκού Οίκου. Σύσσωμη η παρέα κατεβαίνει τα σκαλιά, οδεύοντας προ τον κήπο, όπου τους περιμένουν οι 30.000 επισκέπτες για τη γιορτή του Πασχαλινού Αυγού. Η παράδοση θέλει τον αμερικανό Πρόεδρο να… χάνει τα αυγά και τα πασχάλια.

4 «Το στήθος μας είναι πιο φονικό από τις πέτρες σας», φωνάζει η ακτιβίστρια της οργάνωσης Femen. Προτάσσει τα στήθη της ενάντια στην ηθικολογία, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στη 19χρονη Αμίνα. H τυνήσια νεαρή δέχεται απειλές, μετά τη δημοσιοποίηση γυμνόστηθων φωτογραφιών της στο facebook. Η διαδήλωση έλαβε χώρα στο Μιλάνο, έξω από το προξενείο της Τυνησίας, με τις Topless Jihad (Γυμνόστηθες Τζιχάντ) να προειδοποιούν με νέα χτυπήματα.

5 Ο «ξεχασμένος πόλεμος», όπως έχει μείνει στην Ιστορία ο πόλεμος της Κορέας, δεν ανέδειξε νικητή. Μόνον ηττημένους. Οπως τα αποστεωμένα παιδιά της Νότιας Κορέας, τα οποία υπέφεραν από ασιτία. Κάθε εικόνα της φωτογραφικής έκθεσης στη Σεούλ διηγείται ένα ανθρώπινο μαρτύριο. Οι πυρηνικές απειλές της Βόρειας Κορέας προκαλούν παγκόσμια ανησυχία, καθώς η πορεία της Ιστορίας έχει αποδείξει ότι δεν είναι πάντα γραμμική αλλά συχνά κάνει κύκλους.

6 Τουλάχιστον 600 εκατομμύρια τετράποδα ανά τον κόσμο δεν έχουν σπίτι. Η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Μόνον στα όρια του Δήμου Αθηναίων υπολογίζεται ότι 2.500 αδέσποτα γυρίζουν στους δρόμους. Μάλιστα, η οικονομική κρίση έχει δείξει τα… δόντια της και στα κατοικίδια, με τα αφεντικά τους να τα πετάνε στο πεζοδρόμιο. Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4 Απριλίου) δίνει… φωνή στα αδέσποτα, τα οποία φωνάζουν ότι «ψάχνουν σπίτι».