Νέο μπλόκο στο κούρεμα καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου αποφάσισε το Δικαστήριο της Λευκωσίας, αυτή τη φορά ύστερα από σχετική προσφυγή του Ταμείου Πρόνοιας Προσωπικού της Τράπεζας Κύπρου.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου εξέδωσε διάταγμα με το οποίο απαγορεύει σε όλους τους εναγομένους –Τράπεζα Κύπρου, Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, υπουργό Οικονομικών, Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσωπούμενη από τον γενικό εισαγγελέα και έφορο Ταμείων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών –να προχωρήσουν σε κούρεμα των λογαριασμών που διατηρούσε το Σωματείο μέχρι τις 10 το πρωί της 26ης Μαρτίου 2013.

Παράλληλα, το δικαστήριο καλεί τους εναγομένους να εμφανιστούν στις 10 Απριλίου 2013 προκειμένου να «δείξουν λόγο γιατί το παρόν διάταγμα να μην ισχύει».

Μέχρι τότε πάντως, όπως αναφέρεται στο τέλος του διατάγματος, οι εναγόμενοι είναι υποχρεωμένοι να συμμορφωθούν με το περιεχόμενό του, γιατί σε διαφορετική περίπτωση «οι κατά νόμο υπεύθυνοι υπόκεισθε σε σύλληψη, η δε περιουσία σας σε κατάσχεση».

Διάψευση φημών. Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου διέψευσε φήμες ότι «θα εφαρμοστεί γενικό κούρεμα καταθέσεων και σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα, πέραν της Τράπεζας Κύπρου».