Στο εδώλιο του αυτόφωρου τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών παραπέμφθηκε να δικαστεί ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος νωρίτερα την Πέμπτη εμφανίστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία και παραδόθηκε για χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Δημόσιο, ύψους 35 εκατ. ευρώ.

Ο Νικολαΐδης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί. Αφού πλήρωσε την εγγύηση, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Παρουσιάστηκα αυτοβούλως. Κατηγορούμαι για χρέη για τα οποία έχει γίνει ρύθμιση. Πολύ σωστά η δικαιοσύνη πρέπει να τα ψάξει και να βρει ποιός πλήρωνε και ποιός δεν πλήρωνε. Επειδή έχει πέσει πολύ λάσπη μέχρι τη στιγμή που έφυγα ήταν όλα πληρωμένα στην ώρα τους. Τα νούμερα που ακούγονται είναι εξωφρενικά. Πολύ σωστά κινείται η δικαιοσύνη γιατί υπάρχει η ομάδα μας που είναι χρεωμένη και πεθαίνει και πρέπει να σωθεί».

Σε βάρος του Νικολαΐδη εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, που είχαν εκδώσει οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εντάλματα σύλληψης αφορούν όλους τους προέδρους της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ από το 2004 και μετά για οφειλές που αναλογούν το διάστημα που ο καθένας εξ αυτών βρέθηκε στο τιμόνι της ΑΕΚ.