Οσοι σερφάρουν στο Διαδίκτυο και υποκύπτουν στην κρυφή γοητεία των μπλογκ και των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, εδώ και μία εβδομάδα έχουν πάρει παραμάσχαλα τα ποπ κορν και παρακολουθούν μια σαπουνόπερα που τα έχει όλα. Φρουρούμενες βίλες, συνωμοσίες, εκβιασμούς, μαύρο χρήμα και ανταλλαγή πυρών που δεν διακρίνονται για τη λεπτότητα των τρόπων τους.

Το φιλοθέαμον κοινό απολαμβάνει σε συνέχειες την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ της εφημερίδας «Espresso» και του μπλογκ fimotro, στην οποία κάποια στιγμή παρενέβη και το iefimerida.gr, προκαλώντας την μήνιν του… μεγαλομπλόγκερ που έχει απειλήσει το πανελλήνιο ότι αυτός δεν φοράει… φίμωτρο.

Οι –κατά την εφημερίδα «Espresso» –«κουκουλοφόροι της παραδημοσιογραφίας του υπονόμου» (δηλαδή το fimotro) επιτίθενται κατά του σάιτ iefimerida.gr. Το τελευταίο δεν μασάει τα λόγια του και κάνει λόγο για τον «παπαμπλόγκερ» που «έχει εκβιάσει όποιον μιλάει ελληνικά» και «επιλέγει το θύμα του και το χτυπά αλύπητα χρησιμοποιώντας ψέματα και λάσπη».

Ολα άρχισαν με μια ανάρτηση του fimotro υπό τον τίτλο «Σάλος για τον ΟΠΑΠ που χρηματοδοτεί το παράνομο στοίχημα». Κατηγορούσε για παράνομες συναλλαγές έναν εκ των μετόχων της εφημερίδας «Espresso». Ηταν μια τυπική ανάρτηση του εν λόγω ψηφιακού συνωμοσιοπωλείου.

Η «Espresso» απάντησε με ένα δισέλιδο αφιερωμένο στον Γιάννη Παπαγιάννη –τον οποίο κατονόμαζε ως διαχειριστή του μπλογκ –και στα κατορθώματά του. Η συνέχεια ήταν κατακλυσμιαία. Ενα ποστ στο iefimerida.gr έκανε λόγο για «τον εκβιαστή μπλόγκερ με τη βίλα στα βόρεια προάστια» και αναπαρήγε δημοσίευμα της «Espresso» που αναρωτιόταν πώς «ένας δημοσιογράφος της πλάκας πλουτίζει» και «βρέθηκε όχι μόνο με βιλάρα αλλά και με έναν στρατό αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής που του προσφέρει απλόχερα ο Νίκος Δένδιας».

Το iefimerida.gr παρομοίαζε μάλιστα τον μπλόγκερ και με τον Ακη Τσοχατζόπουλο –λόγω του νεοκλασικού κιτς που έφερε η φρουρούμενη κατοικία. Μετά ακολούθησαν φωτογραφίες της βίλας Παπαγιάννη στην «Espresso» και σπαραξικάρδιες απαντήσεις του «αδικημένου» βιλοκράτορα.

Η πρωτοτυπία αυτών των σχολίων ήταν ότι έφεραν επιτέλους υπογραφή με ονοματεπώνυμο –του Γιάννη Παπαγιάννη. «Σας ενημερώνω πως για οτιδήποτε συμβεί εις βάρος μου από εγκληματική ή τρομοκρατική ενέργεια ή των μελών της οικογένειάς μου θα ευθύνονται αυτοί οι οποίοι γνωστοποίησαν την κατοικία μου».

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Στο ενδιάμεσο οι δύο πλευρές αντάλλαξαν και τις απαραίτητες σε τέτοιες ιστορίες κατηγορίες περί εκβιασμού. Το iefimerida.gr αποκάλυψε ότι το fimotro ζητούσε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου την ταρίφα των 4.000 ευρώ μηνιαίως για να σταματήσει να του επιτίθεται. Το fimotro πέρασε στην αντεπίθεση και υποστήριξε ότι η άλλη πλευρά εκβίασε τον νέο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιο Σταυρίδη. Κεδίκογλου και Σταυρίδης ωστόσο επικοινώνησαν με το iefimerida.gr και δήλωσαν κατηγορηματικά ο πρώτος ότι εκβιάστηκε πράγματι από το fimotro και ο δεύτερος ότι ουδέποτε εκβιάστηκε από κανέναν. Ηδη παρενέβη η Εισαγγελία, η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση προς όλες τις κατευθύνσεις για την καταγγελθείσα απόπειρα εκβίασης του κυβερνητικού εκπροσώπου.

ΔΙΑΜΑΧΕΣ. Ο διαχειριστής του fimotro Γιάννης Παπαγιάννης πάντως έχει δεχθεί ουκ ολίγες μηνύσεις, αγωγές, εξώδικα κ.λπ. Οχι μόνο για τα ιντερνετικώς γραφόμενά του αλλά και για τα τηλεοπτικώς λεγόμενά του από τη συχνότητα του Extra3. Και έχει οδηγηθεί επίσης αρκετές φορές στο Τμήμα.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν στραφεί νομικά εναντίον του βρίσκονται ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης, οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης, Γιάννα Παπαδάκου, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Χρήστος Ράπτης, Αννα Παναγιωταρέα, o πρώην διευθυντής του ΑΠΕ Ηλίας Μάτσικας, ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς, ο επιχειρηματίας Νίκος Δασκαλαντωνάκης. Η πιο τρανταχτή βέβαια περίπτωση ήταν του διευθυντή ειδήσεων του Mega Χρήστου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος, αφού είχε καταθέσει εναντίον του αγωγή για προσβολή της προσωπικότητάς του, δεχόταν στη συνέχεια απειλητικά μηνύματα σε κινητό τηλέφωνο και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και η υπόθεση έχει πάρει τον (δικαστικό) δρόμο της.