Με ένα προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο, στο οποίο καλεί τον… Θεό να παραιτηθεί, κυκλοφόρησε την Τετάρτη η γαλλική εφημερίδα «Libération». «Après le pape, Dieu démission !» είναι ο τίτλος της γνωστής για τα ευφάνταστα πρωτοσέλιδά της εφημερίδας. Σε ελεύθερη απόδοση: «Μετά τον Πάπα, ήρθε η ώρα να παραιτηθεί και ο Θεός!».

«Το ποίμνιο και οι ιερείς εξακολουθούν να μειώνονται. Ωστόσο, η Καθολική Εκκλησία, όπως το Ισλάμ, επιδιώκει να επηρεάσει όλο και περισσότερο τη δημόσια συζήτηση και να επιβάλει τις αντιδραστικές ιδέες της», σημειώνει η εφημερίδα στο ίδιο πρωτοσέλιδο, το οποίο έγινε αντικείμενο συζήτησης σε όλες τις ενημερωτικές εκπομπές των γαλλικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτης του ομίλου Moët Hennessy – Louis Vuitton SA, και πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας, ζήτησε τη βελγική υπηκοότητα, η αριστερή εφημερίδα είχε κυκλοφορήσει με ένα πρωτοσέλιδο που προκάλεσε θυελλώδεις συζητήσεις: «Casse-toi, riche con», ελληνιστί «Δίνε του, πλούσιε μαλάκα».