«Ηταν σαν να με τσίμπησε μέλισσα. Έβγαλα τρία μαύρα αγκάθια από την πατούσα μου και νόμιζα ότι όλα είχα τελειώσει εκεί…», λέει ο Χόλ. Όμως τρεις εβδομάδες αργότερα και αφού είχε επιστρέψει στο σπίτι του στο Λιντς, κατάλαβε ότι έχει μολυνθεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, ένα απόστημα διπλάσιο σε μέγεθος από μπαλάκι του τένις, είχε αναπτυχθεί σε σπόνδυλό του. Το απόστημα έσπασε και μόλυνε τη σπονδυλική του στήλη. Οπως εξηγεί ο ίδιος, εάν δεν πήγαινε αμέσως στο νοσοκομείο να του το αφαιρέσουν, θα είχε πεθάνει και αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερός που είναι ζωντανός.

Τώρα, ο ίδιος συγκεντρώνει χρήματα για την επέμβαση, αλλά και για τις καθημερινές του ανάγκες, όπως είναι η ειδική φυσιοθεραπεία, ο εξοπλισμός κ.λπ. και δηλώνει έτοιμος για τους Παρολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2016 στη Βραζιλία.

Τι μπορεί να προκαλέσει το τσίμπημα του αχινού

Το τραύμα από τις βελόνες του αχινού εκτός από πόνο, μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο και κοκκινίλα στη γύρο περιοχή.

Εάν τα αγκάθια που έχουν μείνει στο δέρμα είναι πολλά, τότε μπορεί να εμφανιστούν και πιο έντονα συμπτώματα σε ολόκληρο τον οργανισμό. Μεταξύ αυτών είναι το αίσθημα κόπωσης, αδυναμία, μυϊκός πόνος, σπασμοί, αναπνευστική δυσκολία και παράλυση, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, η κατάσταση αυτή είναι ιδιαίτερα σπάνια.

Τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που πατήσουμε αχινό

Εαν κάποια από αυτά τα συμπτώματα είναι έντονα, ειδικά η αναπνευστική δυσφορία, θα πρέπει να επισκεφτείτε αμέσως γιατρό.

Ιατρική εκτίμηση θα χρειαστεί εάν τα αγκάθια έχουν πλήξη περιοχή επάνω ή κοντά σε άρθρωση, καθώς θα χρειαστεί άμεση χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνσή τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από