O στρατηγός Αλ Σαλάλ ανακοίνωσε την αυτομόλησή του με βίντεο που αναρτήθηκε την Τετάρτη στο YouTube. Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς ο στρατηγός άλλαξε στρατόπεδο ούτε πού βρίσκεται αυτή την στιγμή -πιθανολογείται πως έχει διαφύγει στην Τουρκία.

Την αποσκίρτηση του στρατηγού επιβεβαίωσε και συριακή καθεστωτική πηγή που επικαλείται το Reuters, η οποία ωστόσο προσπάθησε να υποβαθμίσει την κίνηση του αλ Σαλάλ. Ο επικεφαλής της στρατονομίας «όντως αυτομόλησε, αλλά επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί τον επόμενο μήνα και αποσκίρτησε μόνο για να παραστήσει τον ήρωα» ανέφερε η πηγή.

«Ο στρατός έχει καταστρέψει πόλεις και χωριά και έχει διαπράξει σφαγές σε βάρος άοπλου πληθυσμού που βγήκε στους δρόμους απαιτώντας ελευθερία» ανέφερε στο βίντεο ο αλ Σαλάλ. Έκλεισε δε λέγοντας: «Ζήτω η ελεύθερη Συρία».

Βομβαρδισμοί με 20 νεκρούς στη Ράκα

Παράλληλα, σύμφωνα με την οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» που πρόσκειται στους αντικαθεστωτικούς, περίπου 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον οκτώ παιδιά, σε βομβαρδισμό στην επαρχία Ράκα, στη βόρεια Συρία.

Βίντεο που ανάρτησε στο Διαδίκτυο η οργάνωση δείχνει μάλιστα σειρές από πτώματα σε κουβέρτες, ενώ ακούγεται ο θρήνος συγγενών.

Στόχος των πυρών ήταν το χωριό αλ Καχτάνια της επαρχίας. Το βίντεο αναρτήθηκε την Τετάρτη, αλλά δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί πότε έγινε ο βομβαρδισμός.