Με πέντε νίκες (συμπεριλαμβανομένης και της χτεσινής κόντρα στον Πλατανιά με 1-0) στα τελευταία έξι παιχνίδια, ο Λεβαδειακός έκλεισε τον πρώτο γύρο με 21 βαθμούς και πλέον βλέπει μπροστά του να ανοίγεται το όνειρο της συμμετοχής στα πλέι οφ.

Το γκολ του Μάρτινς στο 16′ (ύστερα από λάθος του Κηπουρού) έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του –κακού από πλευράς ποιότητας παιχνιδιού –αγώνα και έχασαν ευκαιρίες προκειμένου να πετύχουν ένα μεγαλύτερο σκορ. Στο τέλος πάντως, οι οπαδοί του Λεβαδειακού αποχώρησαν από το γήπεδο δίνοντας ένα ζεστό χειροκρότημα στον Γιώργο Παράσχο και τους παίκτες του, καθώς επίσης και στον Ναπολεόνι, ο οποίος πραγματοποίησε χτες την τελευταία του εμφάνιση με την ομάδα της Βοιωτίας.

Η απόδοση του Πλατανιά κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Χανιώτες βρέθηκαν για πρώτη φορά με αξιώσεις στην εστία του Κυριακίδη στο 43′, όταν ο Μιρτσέτα δεν μπόρεσε να πιάσει κεφαλιά.

Στην επανάληψη ο Λεβαδειακός αγωνίστηκε με στόχο να διαφυλάξει τα κεκτημένα, ενώ οι παίκτες του Πλατανιά δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί για την εστία των γηπεδούχων. Οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, πρώτα οι φιλοξενούμενοι με τον Αρότσα στο 52′ και οι γηπεδούχοι με τον Μεντί στο 68′.

«Κρατάμε τους τρεις βαθμούς από αυτό το παιχνίδι. Προσαρμοστήκαμε γρήγορα στο παιχνίδι του Πλατανιά. Δεν κάνουμε προβλέψεις για το μέλλον. Αυτό που θέλουμε είναι μεταγραφική ενίσχυση και ιδιαίτερα στην επίθεση», είπε ο Γιώργος Παράσχος. Ο Αγγελος Αναστασιάδης τόνισε: «Σήμερα η Παναγιά δεν ήθελε. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από τον Λεβαδειακό ο οποίος όμως πέτυχε το γκολ και πήρε τη νίκη».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λιαχούδης (Μακεδονίας).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Μουλόπουλος (Νικολακάκης 63′), Γεωργίου, Χοσέμι, Μεντί, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Πόι, Μάρτινς (Ρομέου 84′), Ακόστα, Ναπολεόνι (Βασιλείου 67′).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κηπουρός, Δημήτρης, Ντόε, Ποτουρίδης (Αρόχα 46′), Κανακούδης, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς, Μιρτσέτα, Ουκάρ (Ναζλίδης 72′), Ουντότζι (Δέντσας 82′), Αναστασάκος.