Το FBI, η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ, υποκλέπτει όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα των χρηστών του Ιντερνετ, καταγγέλλει ο Ουίλιαμ Μπίνι, η μαθηματική ιδιοφυΐα που πριν από 12 χρόνια είχε παραιτηθεί από τεχνικός διευθυντής της NSA, της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας, επειδή η υπηρεσία «είχε αρχίσει να κατασκοπεύει τους πάντες στη χώρα». Τώρα αποκαλύφθηκε πως το ίδιο κάνει και το FBI, το οποίο διάβαζε, όπως φάνηκε πρόσφατα, τα email των στρατηγών Πετρέους, Αλεν και διαφόρων άλλων.

Το FBI «έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που είναι σε θέση να συλλέξει, δηλαδή σε όλα τα email που στέλνονται και λαμβάνονται σε αυτή τη χώρα», εξηγεί ο Μπίνι, ο οποίος ήταν ειδικός στις αποκρυπτογραφήσεις. Αυτό σημαίνει πως «όλα τα μέλη του Κογκρέσου παρακολουθούνται, μηδενός εξαιρουμένου». Σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, το «βαθύ λαρύγγι» της NSA εξήγησε πως, αν οποιοσδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο γίνει στόχος της κυβέρνησης, το FBI ή οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία μπορεί να πάει «στη μεγάλη ομοσπονδιακή τράπεζα δεδομένων και να πάρει όλα τα δεδομένα για το πρόσωπο αυτό και να τα αναλύσει». Σύμφωνα πάντα με τον Μπίνι, οι Αρχές είναι σε θέση να εντοπίσουν οτιδήποτε υπήρξε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κάθε πολίτη τουλάχιστον τα δέκα τελευταία χρόνια. Και τούτο διότι ο Μεγάλος Αδελφός έχει αποκτήσει πρόσβαση σε όλα τα email με το Terrorist Surveillance Program, το πρόγραμμα παρακολουθήσεων και υποκλοπών που τέθηκε σε εφαρμογή μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 από τον τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Οι διαψεύσεις από τον αρχηγό της NSA, τον Κιθ Αλεξάντερ, δεν είναι τίποτε περισσότερο από «παιχνίδια με τις λέξεις», λέει ο Μπίνι. Τον Αύγουστο είχε δηλώσει πως η εγκατάσταση αποθήκευσης δεδομένων, κόστους 2 δισ. δολαρίων, που κατασκεύασε η NSA στο Μπλάφντεϊλ της Γιούτα, «έχει τη δυνατότητα να κρατάει αποθηκευμένες επί 100 χρόνια όλες τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες που έχουν γίνει στον κόσμο».

Το ροζ σκάνδαλο που οδήγησε στην παραίτηση του στρατηγού Ντέιβιντ Πετρέους ξέσπασε από υποκλοπές των email που ανταλλάχθηκαν ανάμεσα στον αρχηγό της CIA, την ερωμένη του και μια τρίτη γυναίκα. Οι ομοσπονδιακές Αρχές εντόπισαν το ερωτικό τρίγωνο στο πλαίσιο του διαρκούς ελέγχου της μάζας των πληροφοριών που κυκλοφορούν καθημερινά στο Διαδίκτυο μέσω ενός συστήματος που αποκαλείται Naris. Το σύστημα αυτό είναι σε θέση να επεξεργάζεται εκατό δισεκατομμύρια email των χιλίων χαρακτήρων το καθένα. Σύμφωνα με τον Μπίνι, η εγκατάσταση στο Μπλάφντεϊλ και το Naris χρησιμεύουν για να μπορεί η αμερικανική κυβέρνηση «να παρακολουθεί τι κάνει ο καθένας μας» και με ποιον μαζί. «Ο κίνδυνος εδώ είναι να οδηγηθούμε σε ένα ολοκληρωτικό κράτος», τονίζει. «Αυτά είναι μέσα που η KGB, η Στάζι ή η Γκεστάπο θα ήθελαν πολύ να έχουν».