Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση τωνΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στις 11 στο Πεδίον του Αρεως. Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου και επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Το παρών στο συλλαλητήριο έδωσε και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε ότι οι κυβερνώντες παραδίδουν την κοινωνία στην πυρά του τρίτου μνημονίου και τη χώρα ενέχυρο στους δανειστές και ζήτησε εκλογές τώρα.

Ξεχωριστή συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ

Στις 10.30 το πρωί το ΠΑΜΕ πραγματοποιήσε ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια, από όπου προχώρησε επίσης σε πορεία προς τη Βουλή. Στην κεφαλή της ήταν η Αλέκα Παπαρήγα που κάλεσε το λαό σε συστηματική και οργανωμένη απειθαρχία «όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά γενικότερα στο σύστημα»

Νέο ραντεβού το απόγευμα της Τετάρτης

Τα συνδικάτα δίνουν νέο ραντεβού αύριο το απόγευμα (στις 17.00) έξω από τη Βουλή, όπου θα τεθεί προς ψήφιση το πολυνοσχέδιο. Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια διοργανώνει την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζομένους να παραμείνουν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, περικυκλώνοντάς την.

Κάλεσμα συμμετοχής στην προσυγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στους Στύλους Ολυμπίου Διός, στις 17.00, απευθύνει ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

Κινητοποιήσεις

Η εβδομάδα των απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκίνησε χθες, με την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχουν εξαγγείλει 48ωρη πανεργατική απεργία για σήμερα και αύριο, με αίτημα, όπως αναφέρουν στις αποφάσεις τους, «την ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων που δεν επιφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και εκτινάσσουν την ανεργία».

Στην απεργία συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν, από χθες, τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ, ενώ κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα φαρμακεία.

Σοβαρά θα είναι σήμερα τα προβλήματα στις μετακινήσεις, λόγω των απεργιών των μέσων μαζικής μεταφοράς, που τραβούν χειρόφρενο στο σύνολό τους.

Τόσο τα μέσα σταθερής τροχιάς, όσο και τα λεωφορεία και τρόλεϊ αλλά και τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν σήμερα.

Ειδικότερα, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν το μετρό, ο ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ), το τραμ, ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πραγματοποιούν τα ταξί.

Αύριο, πάντως, όπως ανακοινώθηκε από το Σωματεία Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης στη ΣΤΑΣΥ Α.Ε., οι συρμοί Μετρό και ΗΣΑΠ θα κινηθούν κανονικά από τις3 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο στις 5 το απόγευμα.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τρίτη και την Τετάρτη.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας , ενώ αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές και ακυρώσεις πτήσεων.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από το βράδυ της Δευτέρας, προχώρησε η ΓΕΝΟΠ, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους «αυτή τη φορά να μη γυρίσουν την πλάτη στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ».

Τη συμμετοχή του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στην 48ωρη απεργία, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Οι εισαγγελείς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2012, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Οι δικηγόροι αποφάσισαν την πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους έως την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου.