Μία μόλις ημέρα μετά την προειδοποίησή του ότι είναι αποφασισμένος να «βγάλει το σακάκι του προέδρου της Βουλής για να δώσει τη μάχη στην αρένα», επανήλθε σε συζήτηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Σχολιάζοντας μάλιστα την πρώτη συζήτησή μαζί τους που προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων σημείωσε: «Αλλο εάν στην… παρέα προχθές είπαμε κάποια πράγματα παραπάνω, αλλά με… γαργαλήσατε. Αν όμως εγώ βγω σε ένα τηλεοπτικό «παράθυρο» και υπερασπιστώ τον εαυτό μου, θα μου πουν: «Α! Για πρόεδρος της Βουλής δεν μιλάς καλά…». Και πώς θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου; Γι’ αυτό είναι υπό σκέψη η παραίτησή μου».
Αναφορικά με την έρευνα του ΣΔΟΕ αλλά και την αναφορά του κ. Ζωγραφάκη, είπε ότι αν την ήξερε – και υπήρχε μια εκκρεμότητα – δεν θα αποδεχόταν τη θέση του προέδρου και θα απαντούσε: «Ευχαριστώ, αλλά έχω εκκρεμότητα». Σημειώνεται ότι χθες δόθηκε από το γραφείο του επιστολή του Ιωσήφ Λιβανού, με αριθμό Πρωτοκόλλου 2079 και ημερομηνία κατάθεσης τη 12η Σεπτεμβρίου 2012, όπου αναφέρει πως είχε ενημερώσει όλες τις αρμόδιες Αρχές, τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., τον πρόεδρο της Βουλής, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, για τις δραστηριότητες του κτηματομεσίτη κ. Καρούζου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση.

Ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε και την «κόντρα» με τον εκδότη της «Real news» Ν . Χατζηνικολάου: «Ακουσα τον Νίκο το πρωί να λέει, σε σχέση με τα όσα δήλωσα προχθές στη Βουλή, ότι πλέον πρέπει να τον φυλάω από ‘δώ και πέρα και πως θα έχω την ευθύνη ακόμη και αν πέσει σε λακκούβα με το αυτοκίνητό του… Την ίδια όμως ευθύνη θα έχει κι εκείνος για μένα. Θα προσευχόμαστε αμοιβαία…». Στο μεταξύ ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος εμμέσως πήρε το μέρος του προέδρου της Βουλής λέγοντας ότι η στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει να έχεις και την άλλη άποψη.