Επειτα από μία πολύωρη συνεδρίαση, η συγκεκριμένη ρύθμιση (για την αποκατάσταση των ζημιών) ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα στη Βουλή, όμως οι διαδηλώσεις και η δράση των κουκουλοφόρων στάθηκε το επίκεντρο έντονης αντιπαράθεσης βουλευτών όλων των κομμάτων.

Το θερμόμετρο της έντασης, ωστόσο, ανέβηκε όταν ο απόστρατος αστυνομικός και βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι «άναρθρες κραυγές για τη Χρυσή Αυγή δεν βοηθούν, το πολιτικό σύστημα άφησε το κενό για την παρουσία της. Με λύπη μου λέω εμείς μείναμε απαθείς, όταν στα γεγονότα της Ραφήνας έκαναν χρήση του λαβάρου και του σταυρού σαν σκουπόξυλο και σφουγγαρίστρα». Κατέθεσε μάλιστα τα πειστήριά του: φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζονται μέλη της Χρυσής Αυγής να επιτίθενται κατά των εμπόρων στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας.

ΘΥΕΛΛΑ. Η επίθεση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής: «Σας έπιασε ο πόνος, ρε; Οι μισοί από εσάς είσαστε μασόνοι» αντέτεινε ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής. Ενώ, παρά την παρατήρηση του προεδρεύοντος εκείνη τη στιγμή Λεωνίδα Γρηγοράκου (βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) προς τους βουλευτές της ΧΑ να σεβαστούν τον χώρο, ο Ηλίας Κασιδιάρης πυροδότησε την ατμόσφαιρα φωνάζοντάς του: «Ποιος έκανε σκουπόξυλο την ελληνική σημαία; Να το πάρει πίσω…».

Κι όταν ο προεδρεύων συνέστησε ηρεμία, τονίζοντας πως «εδώ είναι η Βουλή των Ελλήνων», ο βουλευτής της ΧΑ Γ. Γερμενής συνέχισε, τονίζοντας: «Εμείς υπηρετήσαμε στα σύνορα».

Στη συνέχεια την ευκαιρία για να επιτεθεί σε όλα τα κόμματα της Βουλής άδραξε ο Ηλ. Κασιδιάρης, λέγοντας ότι «την ελληνική σημαία εσείς την ποδοπατήσατε και τη δώσατε σε Πακιστανούς και μετά την πετάξατε στα σκουπίδια», καταθέτοντας μάλιστα στα πρακτικά φωτογραφίες από συγκεντρώσεις με πεταμένες στον δρόμο ελληνικές σημαίες. Και πρόσθεσε: «Σε οποίον δεν αρέσει που μπήκε η Χρυσή Αυγή στη Βουλή ας κάνει πραξικόπημα να αλλάξει το πολίτευμα, εμάς μας έβαλε ο ελληνικός λαός, είτε σας αρέσει είτε όχι…».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας προειδοποίησε ότι «αν η Αριστερά συνεχίσει τη λαϊκίστικη αντίληψή της δεν θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη επειδή η λαϊκίστικη Ακροδεξιά μπορεί να χειρίζεται καλύτερα και αποτελεσματικότερα το εργαλείο του λαϊκισμού και να προσπορίζεται οφέλη».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι «εμείς ενθαρρύνουμε και είμαστε παρόντες σε όλα τα μαζικά, ενωτικά, ειρηνικά και πολύμορφα κινήματα του λαού μας που έχουν στόχο την ανατροπή αυτών των αντικοινωνικών πολιτικών».

Κι ενώ τελικά η ρύθμιση ψηφίστηκε από το σύνολο της Βουλής, υπήρξαν βουλευτές οι οποίοι έθεσαν το θέμα των κουκουλοφόρων που μετέχουν στις διαδηλώσεις, ζητώντας να θεσμοθετηθούν για τους παραβάτες πιο αυστηρές ποινές.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ. Ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να κατατεθεί και να ψηφιστεί από τη Βουλή ένας καινούργιος νόμος που να τιμωρεί παραδειγματικά τους κουκουλοφόρους ώστε «η κοινωνία να ορθώσει μεγάλο φραγμό στα φαινόμενα της βίας από όπου κι αν προέρχονται». Παράλληλα ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης, αφού έθεσε το ερώτημα αν τιμωρήθηκε κανείς από τους συλληφθέντες κουκουλοφόρους, τόνισε ότι «μας συμφέρει όλους να προστατεύσουμε το πολίτευμά μας και τη δημοκρατία».

Στο μεταξύ όμως, το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης είχε φτάσει στο κόκκινο καθώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου επέκρινε προσωπικά τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, όταν αυτός, κατά την άποψή της, προσπάθησε να συμψηφίσει φαινόμενα βίας των κουκουλοφόρων με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή.

«Οσο και να προσπαθήσετε να κρυφτείτε, κύριοι που στηρίζετε την κυβερνητική δράση, πίσω από τέτοια επιχειρήματα και τέτοιους συμψηφισμούς, αποκαλύπτεστε από την ίδια σας τη δράση» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Εσείς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, που έχετε φωτογραφηθεί με τσεκούρι να αναπτύσσετε την πολιτική σας δράση, εσείς αυτή σας την ιστορία τη διεκδικήσατε ως πολιτικό ακτιβισμό της Δεξιάς».
Νοσταλγοί του Χίτλερ

Ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε κείμενο που είχε γράψει στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής ο Ηλ. Κασιδιάρης το 2011 και στο οποίο εξέφραζε τη λύπη του που ο Χίτλερ έχασε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Οι νοσταλγοί του Χίτλερ δεν μπορούν να κάνουν σ’ εμάς μαθήματα πατριωτισμού», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Γεωργιάδης.

Υβρεις από τον Κασιδιάρη

Στο επίκεντρο της επίθεσης του Ηλ. Κασιδιάρη βρέθηκαν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, τον οποίο αποκάλεσε «λασπολόγο και ψεύτη», αλλά και το κόμμα της ΝΔ, το οποίο χαρακτήρισε ως «χαζοχαρούμενο κόμμα», λέγοντας: «Είστε η παράταξη της προδοσίας και της φράσης η Κύπρος είναι μακριά».