Η Ξάνθη είχε τις μεγάλες ευκαιρίες, ο ΟΦΗ όμως εκτός από το πάθος και την ψυχή είχε με το μέρος του και την τύχη. Ετσι πήρε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας στο Γεντί Κουλέ (0-0) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η νεανική ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου με κορυφαίους τον στόπερ Χαριτωνίδη και τον τερματοφύλακα Γουναρίδη έδωσε και την ψυχή της στο γήπεδο, ενώ η Ξάνθη έχασε ένα… τσουβάλι γκολ, αφού οι παίκτες της δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα στις σημαντικές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Με βάση την εξέλιξη του αγώνα, το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται θετικό για τον ΟΦΗ. Το πρώτο ημίχρονο ήταν χορταστικό από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και οι δύο ομάδες, με τους Ακρίτες πάντως να έχουν τις περισσότερες και πιο σημαντικές. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, η Ξάνθη ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, σφυροκόπησε την εστία του Γουναρίδη, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη όμως ήταν βιαστικοί αλλά και επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια.

Στα τελευταία λεπτά, οι δύο αντίπαλοι έδειξαν να είναι ικανοποιημένοι με την ισοπαλία, με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Γεντί Κουλέ να παρακολουθήσουν τους 22 ποδοσφαιριστές να περιμένουν το τελικό σφύριγμα από τον Τάσο Κάκο.

ΟΦΗ: Γουναρίδης, Βερόν, Μπανούσης, Χαριτωνίδης, Μονιάκης (85′ Μπούρμπος), Ζορμπάς (90’+ Ροβύθης), Κουτσιανικούλης (69′ Βιτώρος), Παπάζογλου, Βάντο, Ζαχαράκης, Σόουζα.

Ξάνθη: Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γκλέισον (68′ Φλίσκας), Ντάνι, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας (52′ Ονουάτσι), Μάνταλος, Μαρκόφσκι (75′ Αλτιπαρμακόφσκι).