Η πρώτη συναρπαστική στιγμή για τον Γιουσέιν Μπολτ ήταν σε ηλικία 15 χρονών, όταν νίκησε στο 100άρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τζούνιορ στο Κίνγκστον. Του αρέσει να μιλάει γι’ αυτό και πριν από την εκκίνηση ήταν τόσο νευρικός, ώστε μπέρδεψε τα παπούτσια του. Στο Λονδίνο ασφαλώς δεν θα κάνει το ίδιο λάθος, αλλά θα μπορέσει να είναι ψύχραιμος στην εκκίνηση;

«Πάντα είναι καλό να είσαι λίγο νευρικός. Πρέπει απλώς να να το διαχειριστείς. Οταν είμαι μόνος μου, δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Αλλωστε, όσο περνούν οι ημέρες, το άγχος γίνεται όλο και λιγότερο».

Ο Μπολτ δεν είχε έως τώρα μόνο καλές στιγμές: Πέρυσι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Νταεγού, ακυρώθηκε στα 100 μ. λόγω λανθασμένης εκκίνησης. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται ότι μπορεί να επηρεαστεί από αυτό και στο Λονδίνο. Πριν από δύο μήνες, στο μίτινγκ της Οστράβα, έκανε το χειρότερο 100άρι στης καριέρας του! Τερμάτισε με χρόνο 10.04 και ήταν η πρώτη φορά που δεν κατέβηκε τα 10» τα τρία τελευταία χρόνια!

«Είχα άσχημη εκκίνηση και δεν αισθανόμουν δύναμη στα πόδια μου. Τα πρώτα 40 μέτρα έτρεξα πολύ άσχημα. Δεν ξέρω τον λόγο», προσπάθησε να δώσει μια εξήγηση γι’ αυτό.