Φοροφυγάδες από ανάγκη τείνουν να γίνουν οι Ελληνες. Στην πλειονότητά τους δεν έχουν λεφτά για να αποπληρώσουν

τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, οι οποίες είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, αλλά τα εισοδήματά τους έχουν μειωθεί.

Θα επιλέξουν, λένε, τις δόσεις, διαφορετικά δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν τους φόρους τους

Τα ειδοποιητήρια με τα…κακά μαντάτα της Εφορίας άρχισαν να καταφτάνουν στους φορολογουμένους. Οι πολίτες, όμως, όπως τονίζουν, αδυνατούν να πληρώσουν τα αυξημένα σε σχέση με πέρυσι ποσά.

Από την πλευρά του ο εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης Γιάννης Μπεληγιάννης τονίζει ότι «δυστυχώς εφέτος όλοι θα δυσκολευτούν να πληρώσουν τα αρκετά υψηλότερα ποσά της Εφορίας». Τα «ραβασάκια», τα ειδοποιητήρια από τις ΔΟΥ δηλαδή, αυτή τη φορά αναμένεται να έχουν κακά μαντάτα για τους περισσότερους φορολογουμένους. Ο κ. Μπεληγιάννης εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει «επειδή οι κυβερνήσεις αποφασίζουν να χτυπήσουν. Είναι απίστευτο! Αυτοί που δυσκολεύονται οικονομικά και έχουν εισοδήματα 20.000-22.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν παραπάνω». Ο ίδιος αναμένει ότι θα πληρώσει γύρω στα 1.000 ευρώ ενώ παλαιότερα έπαιρνε επιστροφή. Επίσης, μεγαλύτερα ποσά σε σύγκριση με πέρυσι, όπως συμπληρώνει, αναμένεται να πληρώσουν και αρκετά συγγενικά του πρόσωπα.