Κάτω από το… βουλευτικό αυτοκίνητό του, ο αμερικανός γερουσιαστής Μπιλ Πόιζι βρήκε έναν αλιγάτορα να χαριεντίζεται. Τα αυτοκίνητα είναι το χόμπι του, αποφάνθηκαν ειδικοί. Δεν διαψεύσθηκε, δε, ποτέ ότι το ζωντανό έκανε διακρίσεις στα βουλευτικά.

Εκείνο το «έχεις έναν τίγρη στη μηχανή σου», στα χρόνια τα πονηρά έχει γίνει «έχεις έναν αλιγάτορα κάτω από τη μηχανή σου». Ας το έχουν υπόψη οι νέοι βουλευτές, στην ηλικία και το «επάγγελμα». Που ξαφνικά από υπάλληλοι του ΟΤΕ (όπως ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς) βρίσκονται και με ένα βουλευτικό αυτοκίνητο – ενίοτε λιμουζίνα – παραμάσχαλα. Να έχουν να πορεύονται. Και μπορεί ο προαναφερόμενος να επέστρεψε τη θωρακισμένη Μερσεντές που του έδωσαν, πολλοί άλλοι δεν το πράττουν.

Κάποιοι σχολίασαν την άφιξη του νεόκοπου βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη με οδηγό (φίλο του, λέει εκείνος), αστυνομικό και μια Λέξους σε παράσταση με την οποία περιοδεύει, στην Κόρινθο. «Αφησε τη μηχανή και ήρθε με το βουλευτικό, άρχοντας». Με νόημα όλα αυτά. Εκείνος – τον ρωτήσαμε – λέει ότι ήταν το δικό του αμάξι. Το βουλευτικό θα είναι Οπελ. Και του χρειάζεται για να πετιέται από ορκωμοσία αξιωματικών, στο κόμμα και από εκεί, σε Συμβούλιο του υπουργείου Μεταφορών δίχως να πληρώνει από την τσέπη του τις φθορές ή να ψάχνει για πάρκινγκ.

Τι στοιχίζουν – είπε – τα βουλευτικά αυτοκίνητα; Ενα εκατομμυριάκι ευρώ τον χρόνο. Οταν κοτζάμ υπουργείο Πολιτισμού δίνει δύο εκατ. για ενοίκια κτιρίων (αφήνοντας και το Ακροπόλ αναξιοποίητο). Ισως η διαφορά είναι ότι κάτω από το υπουργείο δεν βρήκε κανείς έναν δίμετρο αλιγάτορα να χαριεντίζεται…