Ο οδηγός της μοτοσικλέτας, ο οποίος εγκατέλειψε τα θύματα αβοήθητα, παραδόθηκε στους αστυνομικούς που τον αναζήτησαν στο σπίτι του. Πρόκειται για έναν 21χρονο μόνιμο υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Η κατάσταση της υγείας του αγοριού που παρασύρθηκε από τον οδηγό μοτοσικλέτας στην οδό Πατησίων είναι σοβαρή, ενώ ελεγχόμενη κρίνεται η κατάσταση της επτάχρονης δίδυμης αδερφής του.

Και τα δύο παιδιά νοσηλεύονται διασωληνομένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Από τις αξονικές τομογραφίες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το αγόρι έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα άκρων και γνάθου, αλλά και τραύματα στο πρόσωπο και τη στοματική κοιλότητα.

Η αντίστοιχη αξονική εγκεφάλου, αυχένα και κοιλίας στο κορίτσι δεν έδειξε σημαντικά παθολογικά ευρήματα.

Οι γιατροί συνεχίζουν τις εξετάσεις και προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας των δύο παιδιών, κατί που μάλλον φαίνεται εφικτό για το κορίτσι και πιο δύσκολο για το αγόρι.

Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι ο νεαρός παραβίασε ερυθρό σηματοδότη και στη συνέχεια χτύπησε τα δύο παιδιά αλλά και τη μητέρα τους που τα συνόδευε, η οποία τραυματίστηκε πιο ελαφρά.

Λίγα λεπτά πριν το τραγικό περιστατικό, ο ίδιος οδηγός είχε χτυπήσει με την μηχανή του έναν ποδηλάτη και γι’ αυτό ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να παραβιάσει τον ερυθρό σηματοδότη.

Ο νεαρός βρίσκεται υπό κράτηση και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.