Ομολογεί ότι δεν ξέρει και πολλά πράγματα για το ποδόσφαιρο, είναι όμως η δικηγόρος σχεδόν 500 ποδοσφαιριστών, ανάμεσα στους οποίους πολλοί σταρ. Στα 15 χρόνια της επαγγελματικής δραστηριότητάς της, η 45χρονη βραζιλιάνα δικηγόρος Ζισλέν Νούνιες κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 350 εκατ. ρεάλ (130 εκατ. ευρώ) για τους πελάτες της. Φέτος τον Μάιο πέτυχε να λυθεί το συμβόλαιο του Ροναλντίνιο από τη Φλαμέγκο του Ρίο, τη δημοφιλέστερη ομάδα της Βραζιλίας που χρωστούσε μισθούς στον ποδοσφαιριστή. Και καθώς η δικηγόρος παίρνει ως αμοιβή το 30% των ποσών που επιδικάζονται στους πελάτες της, είναι πλέον εκατομμυριούχος.
Ωστόσο οι ομάδες δεν είναι καθόλου ευχαριστημένες από τις επιτυχίες της Νούνιες. Η δικηγόρος έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής της. «Αφησαν ένα νεκρό ζώο μπροστά στην πόρτα μου, μου έστειλαν στεφάνια κηδείας», λέει. «Και έχω λάβει αναρίθμητα ηλεκτρονικά μηνύματα από ανθρώπους που λένε ότι θέλουν να με σκοτώσουν». Το αποτέλεσμα ήταν να προσλάβει σωματοφύλακες και να κυκλοφορεί με θωρακισμένο αυτοκίνητο. Κατά τα άλλα, λέει πως ζει απλά στην καλή συνοικία Περντίζες, δυτικά του Σάο Πάολο, με τον σύζυγο και τον γιο της. Εκεί έχει και το δικηγορικό γραφείο της, με πέντε δικηγόρους να εργάζονται γι' αυτή.
Εκτός από τα εργασιακά, το γραφείο της ασχολείται επίσης με την εικόνα, ακόμη και με την ιδιωτική ζωή ορισμένων παικτών. «Οι παίκτες προέρχονται από λαϊκές συνοικίες και δεν είναι προετοιμασμένοι για να κερδίσουν τόσα χρήματα», εξηγεί. «Μου λένε πως βγαίνουν και τους ρωτάω, "έχετε προφυλακτικά; Μη χρησιμοποιείτε αυτά των κοριτσιών γιατί αυτές τα έχουν ήδη σχεδιάσει όλα"». Χάρη στην τόσο στενή σχέση της με τους παίκτες της, τα δώρα που παίρνει είναι πολλά - αυτοκίνητα, ακριβά ρούχα, αρώματα, κοσμήματα. Η ζωή της όμως δεν ήταν πάντα τόσο εύκολη.
Γεννήθηκε στο Μπαουρού, στο κρατίδιο του Σάο Πάολο, και παντρεύτηκε στα 21 της, το 1988, τον παιδικό έρωτά της, τον Εβάντρο, που έπαιζε πίσω αριστερά σε μια ομάδα του Καμπίνιας. Την εποχή εκείνη οι σχέσεις ανάμεσα στους παίκτες και στις ομάδες ήταν σχεδόν σχέσεις δουλείας. «Ο Εβάντρο τραυματίστηκε σε ένα ματς. Τον απομάκρυναν και η ομάδα σταμάτησε να τον πληρώνει», θυμάται. Αναγκάστηκαν να πουλήσουν ό,τι είχαν και δεν είχαν και γνώρισαν τη φτώχεια. Οταν η Νούνιες πήρε το δικηγορικό πτυχίο της, θέλησε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του άνδρα της. «Προσέφυγα στη Δικαιοσύνη σε μια εποχή που κανείς δεν τολμούσε να το κάνει. Κέρδισα, η περιουσία της ομάδας κατασχέθηκε και πούλησα τα πάντα σε δημοπρασίες», αφηγείται. Η είδηση ότι μια δικηγόρος κερδίζει στα δικαστήρια εναντίον των ομάδων διαδόθηκε γρήγορα μεταξύ των ποδοσφαιριστών και η Νούνιες διαπίστωσε πως το να εκπροσωπεί ποδοσφαιριστές στη Δικαιοσύνη είναι μια ανεξάντλητη πηγή εισοδήματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από