Τη συγκρότηση πέντε νέων οργάνων σχεδιάζει ο Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος το δεκαπενθήμερο που ακολουθεί αναμένεται να υλοποιήσει τα επόμενα βήματα στην πορεία ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για την Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, την Οργανωτική Γραμματεία, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΤΑΜΕ, το επιστημονικό Συμβούλιο του ΙΣΤΑΜΕ και επίσης τη Γραμματεία των Τομέων του ΠΑΣΟΚ, όργανα που θα λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία.

Η ηγεσία του κόμματος ξεκινά σήμερα επαφές με στελέχη προκειμένου τις επόμενες ημέρες να ανατεθούν ρόλοι και αρμοδιότητες. Στην Πολιτική Γραμματεία θα μετέχουν πολιτικά στελέχη όπως επίσης και ο επικεφαλής της Οργανωτικής Γραμματείας του Κινήματος. Επίσης, στο ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ, στο οποίο ως γνωστόν μέχρι πρότινος προήδρευε ο Ηλίας Μόσιαλος, θα οριστούν πρωτίστως πολιτικά στελέχη, ενώ στο επιστημονικό συμβούλιο θα μετέχουν πολιτικοεπιστημονικά στελέχη. Τέλος, στη Γραμματεία των Τομέων αναμένεται να μετέχουν αρκετοί από τους πρόσφατα ορισθέντες εισηγητές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Εκ παραλλήλου – όπως λέει η Ιπποκράτους – θα τεθεί σε εφαρμογή και η διαδικασία αυτοοργάνωσης του Κινήματος.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος και οι επιτελείς του δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι η προσέλευση στελεχών στη Συνδιάσκεψη της Παρασκευής ξεπέρασε – όπως λένε – τα 2.000 και μάλιστα επισημαίνουν ότι ήταν ιδιαίτερα αισθητή η εκπροσώπηση από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Στην Ιπποκράτους μετά τον πρώτο κρίσιμο σταθμό της Συνδιάσκεψης επιθυμούν την εσωκομματική ηρεμία. Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι αν υπάρχουν στελέχη που διαφωνούν με το περιεχόμενο των δύο ομιλιών του, να πάρουν ανοιχτά θέση και να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους. «Ας κάνουν συζήτηση επί της ουσίας και ας σταματήσουν να περιφέρουν το κορμί τους και την παλιά τους ταυτότητα εντός του ΠΑΣΟΚ» αναφέρουν, αφήνοντας αιχμές για στελέχη που όπως υποστηρίζουν δεν διατυπώνουν δημοσίως τις απόψεις τους.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η αναφορά Βενιζέλου σε λειτουργία ρευμάτων ιδεών εντός του ΠΑΣΟΚ δεν συνιστά τίποτε παρά μια πρόκληση προς όλους όσοι επιθυμούν να εκφραστούν εντός ρευμάτων να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Η σχετική αναφορά θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως αιχμή για τους Ανδρέα Λοβέρδο και Γιάννη Ραγκούση που έχουν αναφερθεί προ μηνών στη δημιουργία θεσμοθετημένων ρευμάτων μέσα στο ΠΑΣΟΚ.