Το περασμένο καλοκαίρι η μεγάλη αγάπη των σχεδιαστών ήταν η πλάτη και οι γυμνοί ώμοι. Φέτος η μόδα αγαπά την περιοχή της μέσης και τα σημεία γύρω από αυτήν.

Τα ρούχα αποκτούν κοψίματα για να τονίσουν τους γραμμωμένους κοιλιακούς. Αυτές τις περίφημες «έξι φέτες» που συνήθως αποτελούν ανδρικό καημό και όχι γυναικείο.

Η περιοχή της μέσης ήταν για τη μόδα το σύμβολο της θηλυκότητας. Η περιοχή που χώριζε το σώμα στον άνω αισθησιασμό του στήθους και στην κάτω κρυφή γοητεία της περιφέρειας.

Ομως ο νέος τρόπος ζωής και το αυξημένο ενδιαφέρον των νέων γυναικών για γυμνασμένο και τονωμένο σώμα αλλάζουν τις προτιμήσεις τους και τις επιλογές τους στα ρούχα. Το γυμναστήριο είναι μέρος της καθημερινότητάς τους, επομένως το ντυσιμό τους προσαρμόζεται γύρω από αυτή τη ρουτίνα.

Εύκολα ρούχα στους συνδυασμούς τους, κομμάτια που φοριούνται πάνω στον διάδρομο και έξω στον δρόμο, ένα εφαρμοστό T-shirt για τζόγκινγκ που όμως μπορεί να φορεθεί και με ένα παντελόνι για ασκήσεις γιόγκα και να γίνει σύνολο βραδινής εξόδου.

Αυτό είναι το στυλ που υπαγορεύει στους σχεδιαστές να δημιουργούν το ύφος για τα ρούχα των σύγχρονων νέων κατοίκων των πόλεων.

Από τους πιο σαφείς συνδυασμούς είναι η ίσια στενή φούστα και το τοπ σε σχέδιο από μαγιό μπικίνι του ’50. Αυτή η vintage πινελιά σε μια νέα ερμηνεία του ύφους «γραμματέας σε διευθυντικό γραφείο» ενθουσίασε πολλούς ιταλούς σχεδιαστές. Με πρώτη τη Μιούτσια Πράντα η οποία μίλησε για γυναικεία απελευθέρωση, μέσα από αυτή τη φρέσκια εικόνα της ζωηρόχρωμης στενής φούστας και του στράπλες τοπ. Η Πράντα, όπως και οι συλλογές των Roland Mouret, Aquilano Rimondi, Dolce & Gabbana δείχνoυν με ανάλογους συνδυασμούς ότι το σώμα με τους ελαφρά γραμμωμένους κοιλιακούς ανήκει σε μια γυναίκα που είναι ελεύθερη να αξιοποιήσει τον χρόνο της για τον εαυτό της και όχι μόνο προς υποχρεώσεις τρίτων.

Οσο για το αθλητικό στυλ στις συλλογές Helmut Lang, Alexander Wang, Antony Vacarello με τα επιμελημένα κοψίματα στα φορέματα ή στο ύψος που σταματάει η φούστα, το παντελόνι ή το σορτς, το μήνυμα του επιθετικού ερωτισμού απευθύνεται στις νεαρές ψυχές. Οποιαδήποτε υιοθέτηση αυτού του στυλ από μεγαλύτερες ηλικίες θα ήταν θλιβερή.