Στις 20:31 το μπλε Skoda με τα φιμέ τζάμια κάνει επιτέλους την εμφάνισή του. Ο Αλέξης Τσίπρας καλωδιωμένος με το iPhone και το iPad υπό μάλης έχει αργήσει στο ραντεβού. Τον περιμένει το κοινό του στο Resistance Festival, το Φεστιβάλ Αντίστασης ή «διεθνής συνάντηση κινημάτων», που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο τριήμερο στη Γεωπονική Σχολή. Εδώ δεν τον κυνηγούν οι φωτορεπόρτερ. Οι πιτσιρικάδες με τις βερμούδες τον περιεργάζονται από μακριά. Αλλοι συνεχίζουν ατάραχοι να κάνουν έρευνα αγοράς στους πάγκους με τα βιβλία, όπου μπορεί να βρει κανείς τίτλους όπως «Το Εγχειρίδιο της Σύγχρονης Κινεζικής Επανάστασης». Ή στα σταντ των κινημάτων όπου πωλούνται «χειροτεχνήματα από τους κρατούμενους στα λευκά κελιά της Τουρκίας» μέχρι απαραίτητες μπλούζες με τις μορφές του Τσε και του Μάο, σε όλα τα χρώματα, σε όλα τα μεγέθη. Σκιά του αρχηγού της αξιωματικής πια αντιπολίτευσης είναι η σκηνοθέτις Κωνσταντίνα Βούλγαρη, κόρη του γνωστού σκηνοθέτη, η οποία ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και οι περισσότεροι από το κοινό έχουν ήδη λάβει θέσεις στις πορτοκαλί καρέκλες του χώρου της κεντρικής εκδήλωσης ή στο γκαζόν – με τις απαραίτητες μπίρες ανά χείρας – ο Τσίπρας κοντοστέκεται και συζητά. «Το θέμα είναι ότι 10 παρά τέταρτο έχει αγώνα και θα λακίσουν όλοι. Οπότε, πάμε να κουβεντιάσουμε» λέει γελώντας κάποια στιγμή και σφυρίζει τη λήξη για το πηγαδάκι. «Σ’ το έλεγα εγώ από το πανεπιστήμιο πως θα γίνεις μεγάλος», του λέει ενώ τον πνίγει στα φιλιά μια κυρία. Παρακάτω ένα κοριτσάκι στην πρώιμη εφηβεία θα φωνάξει με ενθουσιασμό στη φίλη της «ο Τσίπρας!!!» και θα την τραβήξει να τον δουν από κοντά.

Η βουλευτής Σοφία Σακοράφα,ο Ρούντι Ρινάλντι της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ) και ο Ευτύχης Μπιτσάκης (πανεπιστημιακός, συγγραφέας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) θα μιλήσουν πρώτοι. Με την μια ή την άλλη διατύπωση θα υποστηρίξουν πως ήγγικεν η ώρα να «αποσπάσουν από την αστική τάξη την εξουσία». Μόλις παίρνει τον λόγο ο σταρ της βραδιάς, στην πρώτη του ανοιχτή ομιλία μετά τις εκλογές, θα προσπαθήσει να δώσει την εξήγησή του για αυτούς τους δύο τελευταίους μήνες. «Κοιτάξτε τον εκλογικό χάρτη της χώρας. Δεν ξέρω γιατί μας προσδιορίζουν με ροζ χρώμα. Είμαστε η ροζουλί Αριστερά, αλλά υπάρχει ταξικός διαχωρισμός. Από το ποτάμι και πέρα υπάρχει μόνο ροζ. Σε μεγάλα δημοκρατικά κάστρα – έτσι δεν τα λέγανε; – στην Κρήτη, την Αχαΐα. Εκφυλίστηκαν κι αυτά;».

Οσο για την Ευρώπη; Δεν θα αντισταθεί στον πειρασμό και θα πει στο ακροατήριό του πως «όταν γεμίζαμε το Ζάππειο του Βερολίνου για συνέντευξη Τύπου, μας είπαν οι σύντροφοι πως αντίστοιχο ενδιαφέρον υπήρχε όταν συναντήθηκε η Μέρκελ με τον Ομπάμα. Αν ήμασταν τίποτα τρελοί, δεν θα μας έδινε κανείς σημασία. Εμείς αντιστρέψαμε τους συσχετισμούς». Και εξηγεί πως ουδέποτε είπε πως θα βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη. «Απλά έλεγα ότι δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας». Κι αν κερδίζαμε τις εκλογές; διερωτάται. «Θα είχαν (οι ευρωπαίοι εταίροι) το… να μην το πω αγγούρι…, να πω την μπάλα στο γήπεδό τους».