«Φαίνεται ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με αυτές τις φήμες, διότι είναι ένα μέρος της δουλειάς των εργαστηρίων του ψυχολογικού ή βρώμικου πολέμου», είπε ο 57χρονος σοσιαλιστής πολιτικός.

Αφότου αναχώρησε για την Κούβα στις 14 Απριλίου για να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία, ο Τσάβες έχει απευθυνθεί στους πολίτες της Βενεζουέλας μόνο με σύντομα μηνύματα μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ελλείψει φωτογραφιών ή βίντεο από την Αβάνα, η ασυνήθιστα μακρά σιωπή του Τσάβες ενέτεινε τη φημολογία για την υγεία του και τις αμφιβολίες για την κατάστασή του, καθώς αναμένεται να συνεχίσει την εκστρατεία του για να επανεκλεγεί την 7η Οκτωβρίου.

Ο Τσάβες ανέφερε ότι η θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου είναι «δύσκολη», αλλά αναρρώνει και σχεδιάζει να επιστρέψει στο Καράκας την Πέμπτη 26 Απριλίου – αν και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί άλλον έναν κύκλο ακτινοθεραπείας.

«Ορισμένοι θα ήθελαν να με δουν να φεύγω από εδώ τροχάδην… όχι ακόμα, αφήστε με να αναρρώσω. Πρέπει να ξεκουραστώ και να προσέχω τη δίαιτά μου, τη θεραπεία και τις ώρες. Αυτές οι φήμες κάνουν ζημιά μερικές φορές», δήλωσε ο Τσάβες.

Πρόσθεσε ότι οι φήμες για την κατάστασή του είναι τόσο έντονες που ακόμη κι η μητέρα του ανησύχησε και χρειάστηκε να της τηλεφωνήσει.