Η πειραϊκή ομάδα έχοντας κορυφαίο σε απόδοση τον Αμπντούν σημείωσε δύο γκολ με τους Χολέμπας (45′), Καζίμ-Ρίτσαρντς (54′) χθες στο «Γεντί Κουλέ», αλλά αυτή τη φορά κράτησε τη νίκη με 2-0 επί του ΟΦΗ.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν την πάτησαν όπως στο ματς του πρώτου γύρου στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου είχαν προηγηθεί με 2-0, στη συνέχεια όμως χαλάρωσαν έχοντας το μυαλό τους στο ευρωπαϊκό ματς και η κρητική ομάδα είχε κατορθώσει να ισοφαρίσει το ματς.

Η ομάδα του Βαλβέρδε συνέχισε το σερί των νικών της( οκτώ) σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Γιουρόπα Λιγκ) και μάλιστα χωρίς να έχει δεχτεί γκολ: 17-0.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν υποδειγματική κυκλοφορία της μπάλας ειδικά στο α’ ημίχρονο με τους Ιμπαγάσα, Μακούν, Ορμπάιθ. Μετέφεραν το παιχνίδι στην περιοχή του Βεζυρίδη και έκλεισαν τον ΟΦΗ στην περιοχή του. Ο τεχνικός της κρητικής ομάδας Νίκος Αναστόπουλος προσπάθησε με διπλή ζώνη άμυνας να κρατήσει μακριά τα ατού του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι είχαν σωστούς αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά είχαν αφλογιστία στην επίθεση. Δημιούργησαν μία αξιόλογη ευκαιρία στο 6′ με τον Σίσιτς (βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, έπιασε συρτό σουτ για να περάσει η μπάλα άουτ), ενώ στο 65′ ο Ζόρντι Λόπεζ έστειλε με δυνατό σουτ την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι(προηγήθηκε απόκρουση του Μέγιερι με το ένα χέρι).

Ο Ολυμπιακός δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες με τους Μιραλάς (5′, 80′), Αμπντούν (10′, 13′), Τοροσίδη (32′). Ο Βεζυρίδης πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά εξ επαφής του Τοροσίδη (44′), ενώ είχε προηγηθεί υπόδειξη κόρνερ χωρίς η μπάλα να έχει περάσει τη γραμμή. Ο Χολέμπας ξεκλείδωσε την άμυνα του ΟΦΗ με βολίδα έξω από την περιοχή. Η μπάλα κατέληξε στο «Γ» της εστίας του Βεζυρίδη, ο οποίος έκανε προσπάθεια με καθυστέρηση (0-1).

Ηταν το πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα του δυναμικού αριστερού μπακ-χαφ του Ολυμπιακού. Το ματς τελείωσε νωρίς, καθώς η πειραϊκή ομάδα σε αντεπίθεση στο 54′ σημείωσε το δεύτερο γκολ. Οι Χολέμπας, Αμπντούν άλλαξαν την μπάλα. Ο τελευταίος έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο Καζίμ-Ρίτσαρντς πετάχτηκε και με πλασέ σημείωσε το πρώτο του γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν σε δύο φάσεις για περιπτώσεις πέναλτι. Στο 58′ σε μαρκάρισμα του Χολέμπας στον Σίσιτς και σε χέρι εξ επαφής του Μέλμπεργκ (83′), ο αθηναίος διαιτητής Παππάς όμως ήταν κοντά στις φάσεις και σωστά έδειξε «παίζετε». Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Μέλμπεργκ, Αμπντούν.

ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Μπούρμπος (72′ Γαλανόπουλος), Γεωργίου, Σόουζα, Πίτσος, Χ. Λόπεθ, Βερόν, Ζ. Λόπεζ, Παπουλής (79′ Μπόντορ), Σίσιτς, Καπάνταης (72′ Ζορμπάς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μακούν, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (76′ Μοντέστο), Καζίμ, Αμπντούν (88′ Φουστέρ), Μιραλάς (86′ Μαρκάνο).