Απλά - και γενναία, για όσους έχουν αυτιά να «την» ακούσουν - μαθήματα πολιτικής οικονομίας, πολιτικής της διπλωματίας και πολιτικής... οικοκυρικής.
Από τη γείτονα Τουρκία. Που έβαλε σε εφαρμογή μια κίνηση γκραντέ, που δεν θα μείνει ασχολίαστη και σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη, μετά το μακελειό από Ισραηλινούς στο κατάστρωμα του τουρκικού πλοίου «Mavi Marmara», με ακτιβιστές πολλών εθνικοτήτων - και Ελληνες και, βέβαια, Τούρκους - που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Μακελειό που είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση στις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ.
Τι κάνει λοιπόν τώρα η Τουρκία - και μάλιστα μέσω του υπουργείου της των Εξωτερικών, που έκανε την εντυπωσιακή επιλογή; Στον (τηλεοπτικό) Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον στέλνει το Εβραιόπουλο Τζαν Μπονόμο, με θητεία στη μουσική από τα οκτώ του και ραδιοφωνική πείρα.
Και όχι µόνον αυτό. Αποφάσισε με αυτή την κίνηση ματ να συμμετάσχει καταρχάς στη φετινή Γιουροβίζιον που γίνεται μεν στο «φίλιον» (της Τουρκίας) Αζερμπαϊτζάν αλλά στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι Αρμένιοι, θεωρούμενοι ως «άσπονδοι εχθροί» των Αζέρων - ή οι Αζέροι δικοί τους... - και, βεβαίως, η Γαλλία του Νικολά Σαρκοζί (είναι από τις Big Four, τις ιδρύτριες του τηλεοπτικού τραγουδιστικού ποπ θεσμού) που αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων, προκαλώντας την μήνι της γείτονος.
Τις βλέπουν αυτές τις έξυπνες «ντρίπλες» ολκής, ενώπιον πολλών δεκάδων εκατομμυρίων τηλεθεατών σε όλη την υφήλιο, οι δικοί μας «στρατηλάτες»; Παίρνουν, άραγε, μαθήματα ή μένουν στούρνοι;
Φοίβη
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από