Εκπληκτοι οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας είδαν μπροστά τους την Ανγκελα Μέρκελ. Να περπατά ανάμεσα στους πάγκους μιας λαϊκής αγοράς, να κάνει βόλτα στην Ερμού και να στήνεται μπροστά από τη Βουλή. Κρατώντας ένα ποτήρι και ένα χαρτόνι στο οποίο είχε γράψει: «I am disabled but I save euros» (Είμαι ανάπηρη αλλά αποταμιεύω ευρώ). Κάποιοι από τους περαστικούς την κοίταζαν με επιφυλακτικότητα έως και με τρόμο, άλλοι την πλησίασαν και χόρεψαν μαζί της. Η βόλτα της αυτή, με την οποία ήθελε να έρθει κοντά στον ελληνικό λαό, ήταν μια περφόρμανς-προάγγελος της παράστασης «Η Μέρκελ έρχεται» που ανεβαίνει στο θέατρο Επί Κολωνώ.

Τη Μέρκελ υποδύεται η Γερμανίδα Εφι Ράμπζιλμπερ (η οποία και σκηνοθετεί), με ένα χάρτινο προσωπείο που έχει τη μορφή της Καγκελαρίου.

Σύμφωνα με την υπόθεση της παράστασης, το οικονομικό αδιέξοδο έχει φέρει την Καγκελάριο αντιμέτωπη με μια υπαρξιακή κρίση. Επιδιώκει, λοιπόν, την επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. Η Ανγκελα Μέρκελ, έπειτα από συμβουλές που δέχεται, οδηγείται μπροστά στο κοινό από έναν εικονολήπτη (τον ερμηνεύει ο Μάκης Παπαδημητράτος). Ο συνήθης πολιτικός της λόγος μετατρέπεται σε μια αντιπαράθεση για τα διάφορα προβλήματα.

Με τη βοήθεια μιας ελληνίδας ψυχολόγου (Ρένα Κωνσταντάκη) συζητεί ανοιχτά τις διαφορετικές πραγματικότητες, τα γεγονότα και τις αξίες, καθώς και τη δυσκολία να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.