Ο κ. Βεστερβέλε σε δηλώσεις του υπερασπίστηκε τη σκληρή στάση της χώρας του στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, τονίζοντας «εμείς οι Γερμανοί δεν περιμένουμε από κανέναν στην Ευρώπη περισσότερα απ' όσα ζητούμε από τους πολίτες μας. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε στους φορολογούμενους στη Γερμανία ότι πρέπει να κάνουν πράγματα, που άλλοι δεν θέλουν να κάνουν, ενώ ταυτόχρονα τους ζητούμε τα χρήματά τους».

Την ώρα που ζητείται από τη Γερμανία να αυξήσει τις συνεισφορές της στο ταμείο στήριξης της ευρωζώνης, ο κ. Βεστερβέλε δήλωσε πως η χώρα του υπήρξε «υποδειγματική» στην αλληλεγγύη της προς ασθενέστερους εταίρους της στην ευρωζώνη, δεσμεύοντας πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ στα υφιστάμενα ταμεία στήριξης.

Μπαρόζο: Να στηρίξουμε την Ελλάδα

Μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν επώδυνη και για την ευρωζώνη, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έπειτα από συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον βέλγο Πρωθυπουργό Ελιο Ντι Ρούπο.

«Όσοι μιλούν για χρεοκοπία της Ελλάδας δεν ξέρουν τι λένε», επισήμανε ο Μπαρόζο, και πρόσθεσε: «Εφόσον οι φίλοι μας Έλληνες πράξουν όσα τους αναλογούν, οφείλουμε να τους στηρίξουμε». Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεσμεύτηκε για την παροχή εγγυήσεων προς την Ελλάδα, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας εντός της ευρωζώνης.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα ο κ. Μπαρόζο είπε ότι οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές προχωρούν ικανοποιητικά και εξέφρασε την ελπίδα να ολοκληρωθούν σε «λογικό χρονικό πλαίσιο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από