Διδάχτηκαν την αψεγάδιαστη τεχνική σε φυτώρια από όπου αναδείχτηκαν καταξιωμένοι χορευτές του μπαλέτου. Στις πιρουέτες τους κρύβουν τα μυστικά ολόκληρων γενεών.

Ηρθε η στιγμή να ανέβει στη σκηνή το νέο αίμα της Ακαδημίας Μπαλέτου Μπαλσόι της Μόσχας, της Βασιλικής Ακαδημίας Μπαλέτου – Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου και της Ακαδημίας Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου. Από τη σύμπραξή τους προέκυψαν τέσσερις παραστάσεις μπαλέτου που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Αποσπάσματα από το μπαλέτο «Τα εκατομμύρια του Αρλεκίνου» και από την «Κακοφυλαγμένη κόρη» σε χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς φέρνει στη σκηνή του Μεγάρου το Μπαλσόι. Το Βασιλικό Μπαλέτο της Βρετανίας προτείνει την «Πακίτα» και η Ακαδημία Μπαλέτου της Σκάλας αποσπάσματα από τον «Καρυοθραύστη».

Σε πιο σύγχρονο νεοκλασικό ύφος, το Μπαλσόι παρουσιάζει με άδεια του Χορογραφικού Ινστιτούτου της Νέας Υόρκης και του New York City Ballet την «Τέχνη της φούγκας» σε μουσική Μπαχ.

Το Βασιλικό Μπαλέτο του Κόβεντ Γκάρντεν έρχεται με αποσπάσματα από το περίφημο «Danses Concertantes» του Κένεθ ΜακΜίλαν σε μουσική Ντμίτρι Σοστακόβιτς, ενώ από το Μιλάνο θα παρουσιαστούν τα «Βραδινά τραγούδια» του Αντονιν Ντβόρζακ σε χορογραφία Γ. Κίλιαν.