Εκείνος είναι αστυνομικός κι εκείνη καθηγήτρια Πληροφορικής. Η γνωριμία τους έγινε μέσω Διαδικτύου. Η Χριστίνα (Σοροβού) είχε δει φωτογραφίες του Λουκά (Βασιλικού) και συναντήθηκαν σε μια έκθεση. Εγιναν αχώριστοι φίλοι όταν λίγους μήνες αργότερα βρέθηκαν στα θρανία του Φωτογραφικού Κύκλου, των σεμιναρίων που διοργανώνει ο Πλάτων Ριβέλλης. Και τώρα αποτελούν το δεύτερο ντούο της σειράς «Φωτογραφικά ζεύγη» που παρουσιάζει δουλειά του στην Ελληνοαμερικανική Ενωση.

Η 37χρονη Χριστίνα προτιμά τα ασπρόμαυρα καρέ και εστιάζει τον φακό της στο καθημερινό περιβάλλον της, σε συγγενείς και φίλους. Ο 35χρονος Λουκάς πάλι επιλέγει το χρώμα, προτιμά να φωτογραφίζει σκηνές από τον δρόμο. Αλλωστε η κοινή τους πορεία, η φιλική τους σχέση και η διαφορετική φωτογραφική προσωπικότητά τους είναι τα στοιχεία που δικαιολογούν τον τίτλο της έκθεσης «Αντιθετικές συγγένειες».

Η φωτογραφία εισέβαλε στη ζωή τους για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Ο Λουκάς μπήκε στο παιχνίδι στα 31 του – «μεγάλος», όπως είπε στα «ΝΕΑ» – αναζητώντας έναν τρόπο για να πει πράγματα για τον εαυτό του. Για τη Χριστίνα που ήρθε από την Πάρο στην Αθήνα «ήταν λύτρωση. Δεν μου άρεσε η πόλη. Γνώρισα τον φακό και γαντζώθηκα πάνω του. Τώρα δεν θέλω να φύγω επειδή υπάρχει η φωτογραφία».