Και η ιδεολογία;

Μου κάνει εντύπωση η προτεραιότητα που δίνουν τα γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος. Το ερώτημα που προκύπτει από αυτή την ιεράρχηση είναι το εξής: ο νέος πρόεδρος ποιανού ΠΑΣΟΚ πρόεδρος θα είναι; Δεν νομίζω να υπάρχει έλληνας πολίτης που να γνωρίζει το ιδεολογικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ. Αρα, εξ αυτού του λόγου, ο ιδεολογικός προσδιορισμός του Κινήματος είναι η πρώτη προτεραιότητα. Οσον αφορά τον όρο Κεντροαριστερά, αυτός δεν εμπεριέχει ιδεολογικό περιεχόμενο αλλά πολιτικό προσδιορισμό μετριοπαθών αριστερών πολιτικών. Εχω τη γνώμη ότι ο σωστός όρος από ιδεολογικής απόψεως είναι Σοσιαλιστική Αριστερά.

Γκολφίνος Γκολφινόπουλος, Καλλιθέα

Καληνύχτα, Ηλιε…

[…] Οπως διαπιστώνεται τελευταία, ΠΑΣΟΚ συντεταγμένο δεν υπάρχει. […] Από τους υποψήφιους νέους αρχηγούς διαφεύγει ότι και αν είχαν πιστοποιητικά έξωθεν καλής μαρτυρίας, τα «έκαψαν», συμπορευόμενοι, θύματα και αυτοί, της άποψης «λεφτά υπάρχουν». Είναι κρίμα γιατί κάποιοι απ’ αυτούς, ελάχιστοι αλλά υπάρχουν, δεν αξίζουν τέτοιας πολιτικής τύχης. […] Οσοι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ψάχνονται για το μετά την ώρα της κάλπης. Το χέρι και η καρδιά δεν πάνε Δεξιά, Κέντρο δεν υπάρχει, όσο για την Αριστερά τι να πει κανείς όταν τα δείγματα από το παρελθόν και οι συχνές διασπάσεις μαρτυρούν ότι και η Ευρώπη τούς ενοχλεί ενώ τα λεφτά της (δάνεια), μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν τα αρνούνται, τα εισπράττουν και μάλιστα χωρίς κανέναν έλεγχο. […] Είναι δύσκολο να πεις καληνύχτα, όμως για την ώρα δεν φαίνεται πώς μπορείς να πεις, όπως μια φορά, «καλημέρα Ηλιε, καλημέρα».

Γιάννης Χατζηδάκης, π. δήμαρχος Βάμου Χανίων

Στόχος

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, θα περίμενε κανείς τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να συνειδητοποιήσουν το ιστορικό βάρος του ρόλου τους. […] Το βάρος που ανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος, έστω και κάνοντας πολλά λάθη (με κυριότερο την αδυναμία του να προχωρήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις), προσπάθησε να κρατήσει τη χώρα στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο. Αυτό προέχει τώρα. Να τα καταφέρουμε και μετά λύνουμε και ιδεολογικές και προσωπικές διαφορές.

Αντωνία Λάσκου, Αθήνα