Τους τα είπε ένα χεράκι ο Πρετεντέρης την Παρασκευή στα «ΝΕΑ» και την Πέμπτη στο Mega. Το ίδιο και ο Λακόπουλος («ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»). Επιθυμώ, όμως, «να τους την πω» κι εγώ. Γιατί οι άνθρωποι είναι αδιόρθωτοι. Και προκλητικοί. Και φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα, για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Αυτοί, μονίμως, το βιολί τους. Τους μισθούς τους, την ασυλία τους, τους επιστημονικούς και άλλους συνεργάτες τους και φούρνος να μην καπνίσει!

Για τους πολιτικούς, βεβαίως, ο λόγος. Για τους πολιτικούς εν γένει. Διότι υπάρχουν ανάμεσά τους και πολλοί που είναι σοβαροί και αγωνίζονται, πράγματι, για τα συμφέροντα της χώρας. Αλλά οι περισσότεροι… Αλήθεια, δεν ντράπηκαν καθόλου, όταν ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο Μόντι, ένας τεχνοκράτης, «τα ‘χωσε χοντρά» στη Μέρκελ ενώ οι επιφανέστεροι – Ελληνες – της συντεχνίας τους κάθονται σούζα μπροστά της;

Στο θέμα μας: ενώ η Ελλάδα καίγεται, λεφτά δεν υπάρχουν, δουλειές δεν υπάρχουν, βουλιάζουμε συνεχώς και βλέπουμε μπροστά μας να χάσκει η άβυσσος, τα κόμματα τσεπώνουν εκατομμύρια από τον φουκαρά τον φορολογούμενο! Το πάνε φιρί φιρί οι αρχηγοί τους, οι βουλευτές και οι παρατρεχάμενοί τους να ξαναφάνε στα μούτρα κεσέδες με γιαούρτι, πράγμα που σε κανέναν δεν αρέσει αλλά και οι πάντες καταλαβαίνουν ότι και η αγανάκτηση ξεφεύγει κάποτε από τα όριά της και γίνεται, δυστυχώς, τραμπουκισμός. Οπως την περασμένη εβδομάδα σε μπαρ του Παγκρατίου.

Παλιά, γι’ αυτούς τους τύπους λέγαμε πως δεν έχουν τσίπα. Είναι παλιοτόμαρα. Δεν υιοθετώ αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Αλλά δεν μπορώ ν’ αφήσω ασχολίαστο το γεγονός ότι σε περίοδο τόσο μεγάλης – και επικίνδυνης ένδειας – η χρηματοδότηση των κομμάτων αυξήθηκε! Και σημειώνω επιπρόσθετα ότι αυτά τα ίδια κόμματα χρωστάνε στις τράπεζες εκατοντάδες εκατομμύρια, τα οποία έχουν προεισπράξει, έναντι των επιχορηγήσεων που θα πάρουν στα επόμενα τρία χρόνια!

Και μπαίνει το ερώτημα – το έθεσε και ο Πρετεντέρης και ο Λακόπουλος: πού πάνε αυτά τα λεφτά; Γιατί οι πολιτικοί ηγέτες μας δεν δίνουν ποτέ λογαριασμό; Τα λεφτά δεν προέρχονται από την περιουσία των πατεράδων τους. Είναι λεφτά που τα πληρώνει ο ελληνικός λαός. Πώς, λοιπόν, τα ξοδεύουν χωρίς απόδειξη, χωρίς τιμολόγιο, χωρίς ένα οποιοδήποτε παραστατικό; Πηγαίνουν κι αυτά υπέρ πατρίδος! Οπως πήγαν και τα εκατομμύρια μάρκα που δόθηκαν σε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κανείς δεν ξέρει αν κατέληξαν στο ταμείο του κόμματος ή κάπου αλλού!

Και αφού έχουν βουτήξει τα λεφτά των φορολογουμένων, τα κόμματα έρχονται μετά και μας λένε ότι τα ξοδεύουν για … επιμορφωτικές δραστηριότητες!!! Τέτοιο θράσος το ξανασυναντήσατε ποτέ; Πώς, λοιπόν, ο κόσμος να μην εξαγριώνεται;