Εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά που έχουν μεγάλες οφειλές, οι οποίες όμως δεν περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων, άρχισε να δίνει η ΔΕΗ. Σύμφωνα με την επιχείρηση, οι διακοπές ρεύματος αφορούν πελάτες της που δεν έχουν πληρώσει περισσότερους από έναν διμηνιαίους λογαριασμούς και εντάσσονται στην πάγια τακτική της ύστερα από κάποιο διάστημα να διακόπτεται η παροχή. Πρόκειται για πρακτική που ούτως ή άλλως εφήρμοζε και πριν από την επιβολή του τέλους.

Στελέχη της επιχείρησης διευκρινίζουν ότι οι εντολές διακοπής δεν αφορούν καταναλωτές που δεν έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς με το τέλος ακινήτων, καθώς δεν έχει συμπληρωθεί το χρονικό όριο των 80 ημερών που έχουν περιθώριο για να πληρώσουν. «Σύντομα όμως θα αρχίσει να ισχύει και αυτό, πιθανότατα από την επόμενη εβδομάδα, καθώς το προβλέπει ο νόμος και η ΔΕΗ δεν μπορεί να παρανομήσει», δήλωσε ο επικεφαλής επικοινωνίας της επιχείρησης Κ. Στεργιώτης.

Στο μεταξύ, δυσάρεστη αλλά αναγκαία χαρακτήρισε την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 9,2% ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας χθες στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Μανώλη Μπεντενιώτη. Ο αρμόδιος υπουργός παρατήρησε ότι τα τελευταία τρία χρόνια δεν αυξήθηκαν τα τιμολόγια της επιχείρησης. Επίσης, ότι αν η ΔΕΗ δεν έκανε προσπάθεια εξυγίανσης, τότε οι αυξήσεις έπρεπε να φθάσουν το 30%.

Στη συνέχεια είχε έντονη φραστική αντιπαράθεση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σε υψηλούς τόνους επέκρινε την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου λέγοντας ότι δεν κάνει τίποτα για τις καταγγελίες 3-4 χρόνων για παχυλότατες αμοιβές στελεχών και συνδικαλιστών της ΔΕΗ.