ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ τριήμερο για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα είναι ομιλητής στην ετήσια κοινοβουλευτική διάσκεψη του κόμματος Ντι Λίνκε της Αριστεράς. Θα γίνει στην Μπούντεσταγκ και ο Αλέξης θα αναλύσει διαφορετικές πτυχές της κρίσης στη χώρα μας. Το μήνυμά του: «Αν δεν αλλάξει πορεία η Ευρώπη, τότε όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι σκηνές από το μέλλον και άλλων χωρών».

Ο Αλέξης είναι και αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, το οποίο έχει συνάντηση της Εκτελεστικής του Γραμματείας αυτό το τριήμερο. Θα ασχοληθεί με διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων οι «Αγανακτισμένοι» της Γουόλ Στριτ, αλλά και η οργάνωση του θερινού του «πανεπιστημίου» στην Ελλάδα φέτος.

Ο Αλέξης θα καταθέσει την Κυριακή στεφάνι στα μνήματα της Ρόζας Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ, ενώ το βράδυ θα έχει συνάντηση με την ελληνική κοινότητα του Βερολίνου. Οι Ελληνες της Γερμανίας συναντούν ένα αρνητικό κλίμα και η δοκιμασία τους έχει συγκινήσει τον Αλέξη, που έχει κάνει ανάλογες συναντήσεις μαζί τους και σε άλλα ταξίδια του στη Γερμανία.