Το αϊλάινερ, η αντίσταση και η κλώσα!

Κυρία Φοίβη Αθηναίου.

Είπε ο Εθνάρχης κάποτε, δίχως μεγάλο κόπο: / «Ποιος κυβερνά, ρε Ελληνες, αυτόν εδώ τον τόπο!». / Στον τόπο που γεννήθηκε, ναι, η Δημοκρατία / θα ‘πρεπε λίγο να τηρούν μια κάποια ισορροπία!

Το κράτος παραδόθηκε στης τρόικας τα χέρια, / μαύροι χειμώνες ήρθανε με δίχως καλοκαίρια. / Τα πάντα πια ρυθμίζονται από τους τεχνοκράτες, / φόρτωσαν ανελέητα εις του Λαού τις πλάτες!

Κι ένα ερώτημα τρανό στέκει πλέον εμπρός μου: / «Ανθρωποι, ποιος κυβερνά αυτόν εδώ τον Κόσμο;» / Μπας είναι οι πολιτικοί, οι νόμιμα εκλεγμένοι; / ή κυβερνάνε οι Ληστές κι είναι καλά κρυμμένοι.

Μπας είναι οι πάμπλουτοι, μήπως αυτοί οι Κροίσοι, / που λύνουνε και δένουνε σ’ Ανατολή και Δύση. / Ας πούμε, για παράδειγμα, Ροκφέλερ και εταίροι, / ή Σόρος ή Αμπράμοβιτς και άλλοι συνεταίροι!

Εχουνε πια καταλυθεί, πάνε οι Δημοκρατίες, / πάνε τα δικαιώματα, κόποι και οι ισονομίες. / Οι πλουτοκράτες κυβερνούν μ’ εγκάθετων κεφάλια, / του πλούτου οι παράγοντες, κάναν αυτά τα χάλια! / Κατέλυσαν με σύστημα προτεκτορατικό, / όλες τις χώρες τις πτωχές στον γήινο φλοιό.

Εμφανιστήκαν στην αρχή ωσάν Εθνοσωτήρες, / τις χρέωσαν υπέρμετρα, έγιναν ολετήρες! / Ολος ο κόσμος να ρωτά, τι λένε οι αγορές / οι οίκοι αξιολόγησης έγιναν οι κριτές! / Ποτέ δεν μου εξήγησαν πώς αξιολογούν, / και κρίνουν ως εντέλλονται για να κερδοσκοπούν! / Για όλα φταίει το σύστημα, ναι, της πλουτοκρατίας, / αυτό κινεί τα νήματα της κάθε αισχροκερδείας!

Είναι όπως λένε ο καιρός κι έχει γυρίσματα, / θα ‘ρθεί καιρός να σπάσουν έδρανα, καθίσματα! / Θα ‘ρθεί καιρός, ένας καιρός, να ‘ναι αληθινά Καλός! / Που θα ξυπνήσει ο Λαός γιατί το θέλει ο Θεός! / Θα ‘ρθούνε μέρες δύστυχες για την πλουτοκρατία, / τα τζάκια της θα γκρεμιστούν απ’ τη λαοκρατία! / Θα γίνουν άλλα πράγματα, θα γίνουν νέα σχέδια, / θα μάθουνε και οι πλούσιοι ολίγον από ένδεια!

«Ο Ανθρωπος απάνθρωπος να γίνει πλέον Ανθρωπος!» / Να είναι πλέον δίκαιος, να θέλει ισονομία, / να υπάρχει μια Ισότητα μέσα στην κοινωνία! / Πολλές φορές στον κόσμο αυτό γίναν επαναστάσεις, / ποτάμια από αίματα, ποτίσανε εκτάσεις! / Πόλεμοι για ιδανικά, για δίκαια, για θεία, / αρχίσανε πάλι ξανά για την αυτήν αιτία! / Αυτοί όπου τα θέσπισαν εν πλήρει συνειδήσει, / οι ίδιοι καταπάτησαν, είν’ η ανθρώπου φύση!

Ολα αυτά πρωί, πρωί, πριν πετεινός λαλήσει, / μου ήρθε και τα έγραψα γιατί μ’ έχουν συγχύσει!

Γεώργιος Δ. Κοντός, Σαρωνίδα

Ποιοι κυβερνούν, αγαπητέ, τώρα μην το ρωτάτε / απλώς λιγάκι γύρω σας πιο έξω να κοιτάτε. / Ποιοι κυβερνούν; Οι βουλευτάδες που διόλου δεν λογάνε / αστυνομίες, αστυνομικούς και όσους τους κυνηγάνε / για κάποια αξιόποινη και άνομη τε πράξη / σιγά ντε μην καθήσουνε κάποιος να τους πειράξει. / Τον παίρνουν παραμάζωμα κι εκείνον και το νόμο / πατούν δε με τα λάστιχα το δύστυχο αστυνόμο / που τόλμησε για έλεγχο να τους εσταματήσει / σιγά το σκουληκάριον που θα τους ενοχλήσει. / Εύκολα λάδι θε να βγουν αυτοί οι βουλευτάδες / κινούν γη τε και ουρανό και όσους γαλονάδες / όσους τους έχουν «Προσοχή!», για όποια παρανομία / σιγά μην τους φωνάξουνε και την αστυνομία. / Ποιος το τολμά, ποιος ποταπός μπροστά τους να φωνάξει / πως πλέον το παράκαναν, πως έχουν πια λυσσάξει. / Εκείνοι στις κανάλες ευθύς θα βγούνε λάδι / θα τους πιστέψει, θεωρούν, το άβουλο κοπάδι / ότι κανένα δεν πείραξαν κι αντίσταση καμία / καμία δεν προέβαλαν στην όποια αστυνομία. / Μόνο ο μπατσούλης τα ‘χασε και είπε πως αντέστη / ο βουλευταράς ο άκακος που τόσο πολλά υπέστη. / Τι κι αν με διάστρεμμα… έφτασε εις το νοσοκομείο / στη φαντασία του ήτανε αντίσταση και φορείο.

Ιδού λοιπόν ποιοι κυβερνούν τούτον εδώ τον τόπο / οι άκακοι οι βουλευτές που έχουνε τον τρόπο / ακόμη και τα ασύδοτα να τα ονομάζουν σύννομα / και με τερτίπια ελληνικά να βγαίνουν λάδι σύντομα. / Οι ίδιοι που ζητήσανε και αναδρομικά να πάρουν / σιγά μη λογαριάζουνε τη χώρα αν θα τουμπάρουν / οι ίδιοι που καλύπτουνε και της Βουλής τα μόρια / που ακόμη 16 μισθούς τους δίνουνε τα αγόρια / κι έχουν κι αφορολόγητο και έχουνε και μούτρα / την κοινωνία δουλεύουνε πως έχουνε και κούτρα / που κατεβάζει τροπολογίες σύννομες και άλλες «σωτηρίες» / που ροκανίζουν του λαού όλες τις οικονομίες / και από πάνω βγάζουνε ξεδιάντροπα και τη γλώσσα / δεν ξέρουν όμως τι αυγά γεννάει τούτη η κλώσα!

Μπουναμάς

για 58 ακίνητα

Φοίβη μου,

Τώρα τις γιορτές μού ήρθε μια φαεινή ιδέα, για όσους ακόμη κάνουν ακριβά δώρα σε φίλους. Αντί των κοινών μποναμάδων με άχρηστα αντικείμενα και γλυκά, να τους πληρώσουν μέρος ή ολόκληρο το χαράτσι της ΔΕΗ. Να ένα χρήσιμο δώρο, που κανείς δεν θα πει όχι. Ασε που έτσι θα είναι σίγουρη και η πληρωμή του στο κράτος. Πώς το βλέπεις;

Ασ’ τα να πάνε και ευτυχισμένο το 2012.

Με αγάπη, Κατερίνα

Αχ, μπράβο, αγαπητή Κατερίνα, που ρίχνετε την ιδέα, γιατί πολύ είχαμε ανησυχήσει τελευταία πώς θα πληρώσει ο κυρ Πάγκαλος για τα 58 ακίνητα που δηλώνει στο πόθεν έσχες του με τα 162.000 ευρώ που εισπράττει μόνον εκείνος από τη θέση του, και αυτά επισήμως (χώρια η σύζυγός του…). Ας ανοίξει κάποιος έναν κουμπαρά για να τον βοηθήσουμε τον άπορο.