Εντός των προσεχών ημερών θα συσταθεί η επιτροπή με αντικείμενο την αναπροσαρμογή του κανονισμού με τον οποίο καθορίζονται τα ποσοστά αναπηρίας ύστερα από την αποκάλυψη ότι προβλέπονται... μπόνους ακόμα και για... παιδόφιλους.
Η απόφαση ελήφθη εσπευσμένα από το υπουργείο Εργασίας μετά την αποκάλυψη ότι στον επικαιροποιημένο πίνακα είχαν περιληφθεί μεταξύ των ψυχικώς πασχόντων κατηγορίες ατόμων όπως παιδόφιλοι, επιδειξιομανείς, εθισμένοι στον τζόγο, κλεπτομανείς και πυρομανείς.
Το γεγονός προκάλεσε τις καταγγελίες ατόμων που βαρύνονται με ποσοστά αναπηρίας άνω του 67% και βάσει νόμου εισπράττουν το προβλεπόμενο επίδομα. Ειδικότερα, στον κανονισμό, που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2011 στο ΦΕΚ συμπεριλαμβάνεται πίνακας με κατηγορίες ατόμων υπό τον γενικό τίτλο «σεξουαλικές διαστροφές», στις οποίες δίνονται ποσοστά αναπηρίας από 20% έως 35%. Τα ποσοστά αυτά δεν αρκούν για να λάβει κάποιος ποσοστό επιδόματος αναπηρίας, ωστόσο μπορούν να εξασφαλίσουν προνόμια, όπως μειωμένα τιμολόγια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ή σε εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από