Το «Slava’s snowshow» είναι μια συναισθηματική παράσταση. Οι θεατές δεν μένουν ανεπηρέαστοι και συμπεριφέρονται σαν να υπέφεραν από χρόνια στέρηση χιονιού. Οι ενήλικοι ενθουσιάζονται και ξαναγίνονται παιδιά. Κι εκείνα γελούν, ουρλιάζουν, χοροπηδούν και παίζουν με τις νιφάδες του χιονιού ακατάπαυστα.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», που παρακολούθησε την παράσταση στο Μπρόντγουεϊ, γράφει: «Είναι ένα ταξίδι στον τόπο όπου παίρνει σάρκα και οστά η λαχτάρα για ανθρώπινη επικοινωνία, για έκφραση αγάπης, αλληλεγγύης και συντροφικότητας». Ολα αυτά δεν θα υπήρχαν αν ο Σλάβα δεν πραγματοποιούσε το όνειρό του.

Ο Σλάβα Πολούνιν γεννήθηκε σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια κοντά στη φύση. Από μικρός τού άρεσε να εφευρίσκει πράγματα και ιστορίες, έχτιζε τετραώροφα δεντρόσπιτα, πόλεις από χιόνι και διοργάνωνε αστεία πάρτι για τους φίλους του. Η τηλεόραση και το σινεμά τον έφεραν πιο κοντά στον κόσμο των μίμων και των κλόουν. Στην ηλικία των 17 πήγε στην Αγία Πετρούπολη για να κυνηγήσει το όνειρό του και γράφτηκε σε μια σχολή μίμων.

Ο Σλάβα είχε τα είδωλά του να του ανοίγουν τον δρόμο στη φαντασία, το συναίσθημα και τις ονειρικές εικόνες: Τσάρλι Τσάπλιν, Μαρσέλ Μαρσό, Ενγκιμπαρόφ. Το 1979 ίδρυσε το θέατρο «Litsedei» κι έβγαλε τους κλόουν από τους δρόμους και τα τσίρκο για να τους έχει μαζί του στα μεγάλα θέατρα του κόσμου, όπου άρχισε να παρουσιάζει τις ιστορίες του, συνδυάζοντας τη θεατρικότητα με την τέχνη της κλοουνίστικης χαρμολύπης.

Οπως συμβαίνει με κάθε έκφραση παθιασμένης αγάπης, η δουλειά του Σλάβα Πολούνιν άρχισε να ξεπερνά σε φήμη τα σύνορα της χώρας του ενώ οι πρώην μαθητές του είτε ίδρυσαν τις δικές τους ομάδες είτε συμμετείχαν σε παραγωγές του καναδέζικου Cirque du Soleil – του μεγαλύτερου θεάματος (τύπου τσίρκο) στον κόσμο.

Το 1988 ήταν η χρονιά που παρουσίασε για πρώτη φορά στην Αγγλία δική του παραγωγή για τρεις παραστάσεις στο Χάκνι Εμπαΐρ. Πέντε χρόνια αργότερα, συγκέντρωσε τις καλύτερες στιγμές του ρεπερτορίου του και το αποτέλεσμα ήταν η παράσταση «Κίτρινο» που αργότερα τη μετονόμασε σε «Snowshow».

Αφού κατέκτησε δε το Λονδίνο και το βραβείο θεάματος του περιοδικού «Time Out», ο Πολούνιν περιόδευσε στη Βόρεια Αμερική μαζί με την ομάδα του Cirque de Soleil, στο πλαίσιο της παραγωγής «Alegria», αποσπάσματα από το «Snowshow», τα οποία όταν ανεξαρτητοποιήθηκε τα «πήρε μαζί του» και κατάφερε – και νομικά – να τα κατοχυρώσει για το δικό του υπερθέαμα.