Εχει κλείσει τα 78 αλλά σύνταξη δεν έχει πάρει ακόμη. Εξακολουθεί σε κάθε της ρεσιτάλ να κάνει το κοινό της να παραληρεί και πολλοί υποστηρίζουν πως ακόμη και σε αυτή την ηλικία κρατά δικαίως το προσωνύμιο La Superba, η ανώτερη όλων δηλαδή.
«Είπα πως θα συνεχίσω να τραγουδώ μέχρι τη στιγμή που θα αισθάνομαι γελοία. Αν αυτό συμβεί όταν γίνω 80 ετών, τότε θα τα παρατήσω. Την άλλη μέρα, όπως ήταν αναμενόμενο, όλες οι εφημερίδες έγραφαν ότι θα πάρω σύνταξη στα 80 μου» λέει η Μονσεράτ Καμπαγιέ που γιορτάζει μισό αιώνα από το ντεμπούτο της στο Τεάτρο Λισέου της Βαρκελώνης - 7 Ιανουαρίου του 1962 ερμήνευσε την Αραμπέλα στην ομώνυμη όπερα του Ρίχαρντ Στράους - με ένα κονσέρτο και μία έκθεση με κοστούμια που έχει φορέσει στη λαμπρή καριέρα της.
«Οταν ανέβηκα στη σκηνή του Λισέου ήμουν ήδη επαγγελματίας καθώς μετά το πέρας των σπουδών μου είχα πάει στη Βασιλεία για να μελετήσω και να αποκτήσω ρεπερτόριο, όπου και έκανα το ντεμπούτο μου με τη Μιμή στην "Λα Μποέμ". Δεδομένου δε ότι το 2009 γιόρτασα τα 50 χρόνια της καριέρας μου με πολλά ρεσιτάλ, τούτος ο εορτασμός με συγκινεί ιδιαιτέρως καθώς ουσιαστικά τιμά τον μισό αιώνα σχέσης μου με το συγκεκριμένο θέατρο» διευκρινίζει η λυρική τραγουδίστρια σε συνέντευξή της στην ισπανική εφημερίδα «El Pais».
Και αν το ντεμπούτο της στη σκηνή της πατρίδας της ήταν μια στιμγή που δεν ξεχνά, σταθμό θεωρεί και την ερμηνεία της στη «Νόρμα» το 1970, με πολλές τεχνικές δυσκολίες λόγω απεργίας στο θέατρο. Δυσκολότερα όμως ήταν τα πράγματα όταν δυο χρόνια αργότερα κλήθηκε να ερμηνεύσει τον ίδιο ρόλο στη Σκάλα του Μιλάνου, διαδεχόμενη τη Μαρία Κάλλας.
«Οταν ανεβαίνω στη σκηνή μεταμορφώνομαι. Με το που ακούω τις πρώτες νότες από μια άρια μπαίνω σε άλλη διάσταση. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω» λέει η Μονσεράτ Καμπαγιέ η οποία παρά τη μακρά καριέρα της υπάρχουν ακόμη μελωδίες που δεν έχει τραγουδήσει. «Κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει τραγουδήσει τα πάντα. Τα αρχεία είναι γεμάτα με υπέροχη αλλά ξεχασμένη μουσική».
Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ