Η ιστορία ενός αγοριού από το Τέξας προκαλεί συγκίνηση στην Αμερική. Ο νεαρός, ο Μπεν Μπρίντλαβ, απεβίωσε ανήμερα των Χριστουγέννων από καρδιακή προσβολή, την οποία προκάλεσε μια δυσπλασία που τον ακολουθούσε σ’ όλη του τη ζωή. Ομως άφησε πίσω του εν είδει μαρτυρίας ένα πολύ συγκινητικό βίντεο, το οποίο έχουν δει ώς τώρα 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ιντερνετ.

Ο Μπεν ήταν 18 χρόνων και ζούσε στο Ωστιν. Είχε γεννηθεί πάσχοντας από υπερτροφική καρδιομυοπάθεια, μια πάθηση κατά την οποία ένα μέρος της καρδιάς είναι υπερτροφικό και εμποδίζει τον καρδιακό μυ να έχει κανονικό ρυθμό. Στις 18 Δεκεμβρίου, για λόγους που η οικογένειά του δεν γνωρίζει ακόμη, ο Μπεν έγραψε ένα νέο βίντεο με την ιστορία της ζωής του και του αγώνα του για να ξεφύγει από τον θάνατο. Την αφηγήθηκε μέσω μιας σειράς χαρτονιών με επιγραφές, τα οποία κρατούσε σιωπηλός μπροστά στην κάμερα.

«Γεια σας, είμαι ο Μπεν Μπρίντλαβ», αρχίζει χαμογελώντας. Εξηγεί την ασθένειά του και λέει πως «ξεγέλασε τον θάνατο τρεις φορές». Η πρώτη ήταν στα 4 του, όταν έπαθε καρδιακή προσβολή. Ενώ τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, είδε «αυτό το λαμπρό μεγάλο φως. Ηταν εκτυφλωτικό… Είπα στη μητέρα μου: «κοίτα το φως» και της το έδειξα. Εκείνη απάντησε πως δεν βλέπει τίποτε, όμως εγώ δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου απ’ αυτό. Και δεν μπορούσα να μη χαμογελάω. Δεν είχα καμιά ανησυχία, σαν να μην υπήρχε τίποτε άλλο. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο ειρηνικά ήταν όλα. Δεν θα ξεχάσω ΠΟΤΕ το αίσθημα εκείνης της ημέρας».

Ο Μπεν ανέρρωσε και έζησε σχετικά καλά ώς το 2007, όταν η καρδιά του άρχισε να του δημιουργεί προβλήματα. Στις 3 Μαΐου 2009, έβαλε βηματοδότη. Και το περασμένο καλοκαίρι «ξεγέλασε» τον θάνατο για δεύτερη φορά. Εκανε μια επέμβαση στις αμυγδαλές και υπέστη καρδιακή ανακοπή. «Ηταν ένα θαύμα που με έσωσαν. Φοβόμουν τον θάνατο, ήμουν ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ευτυχισμένος που δεν ήρθε»…

Η τρίτη επαφή του με τον θάνατο ήταν στις 6 Δεκεμβρίου. Ο Μπεν λιποθύμησε ενώ βρισκόταν στο σχολείο. Ακουσε τις νοσηλεύτριες να λένε πως δεν έχει σφυγμό. «Σκέφτηκα, αυτήν τη φορά πεθαίνω». Μετά ήρθε το ίδιο ειρηνικό όραμα που είχε δει τεσσάρων ετών. Βρισκόταν σ’ ένα λευκό δωμάτιο. «Φορούσα ωραία ρούχα και ήταν μαζί μου ο αγαπημένος μου ράπερ, ο Κιντ Κούντι. Κοιταζόμουν στον καθρέφτη και ήμουν ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για μένα, για όλη μου τη ζωή. Ηταν το ΚΑΛΥΤΕΡΟ συναίσθημα. Μετά ο Κιντ Κούντι μου είπε: «Πήγαινε». Αμέσως μετά ξύπνησα. Δεν ήθελα να φύγω απ’ αυτό το μέρος. Θα ήθελα να μην ξυπνήσω ΠΟΤΕ». Και τελειώνει το βίντεο με την επιγραφή: «Πιστεύετε στους αγγέλους ή στον Θεό; Εγώ ναι». Μια εβδομάδα αργότερα, το βράδυ των Χριστουγέννων, ο Μπεν άφησε την τελευταία του πνοή.