«Γράφω καζαμία κι ας μην έχω μία!»

Αγαπημένη μου Φοίβη,

Σου στέλνω τον καθιερωμένο καζαμία:

Ιανουάριος. Στην εορτή των Θεοφανίων, στη Δεξαμενή του Κολωνακίου βουτάει να πιάσει τον σταυρό ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Τελικά τον πιάνει ο Τσακ Νόρις, αλλά συλλαμβάνεται από λιμενικούς για την μη έγκαιρη καταβολή ΦΠΑ. Η Νάνα Μούσχουρη ξεκινάει νέα αποχαιρετιστήρια περιοδεία στο παν-γερμάνιο. Το ντουέτο της με τον Νίκο Αλιάγα γίνεται έμβλημα της γερμανογαλλικής φιλίας και της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων. Στην Ελλάδα το κάνει ρεμίξ η Εφη Θώδη.

Φεβρουάριος. Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ντύνεται δραχμή, όμως κανείς στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν καταλαβαίνει το αστείο. Η Ζωζώ Σαπουντζάκη εκθέτει τα φορέματά της με παρουσιαστή της βραδιάς τον πρώην πυγμάχο και δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο. Η Φωτεινή Δάρρα δίνει μεγάλη συναυλία στο φουαγιέ του σταθμού Σεπόλια του Μετρό μπροστά στα έκπληκτα μάτια 200 συνταξιούχων (χωρίς συντάξεις).

Μάρτιος. Ο εκπρόσωπος των ξένων τραπεζών για το PCI Τσαρλς Νταλάρα τραγουδάει στο Μέγαρο «Της μιας δραχμής τα γιασεμιά». Ξεκινάει η προπώληση για τη συναυλία νέας επανένωσης των Πυξ Λαξ στο Γήπεδο Τάε Κβον Ντο το καλοκαίρι του 2015. Ο Γιάννης Πάριος βγάζει τον νέο του δίσκο «Ο νέος τραγουδιστής Γιάννης Πάριος σε νέα τραγούδια του νέου συνθέτη Μίμη Πλέσσα».

Απρίλιος. Χωρίζει ενώπιον καναλιών και κουτσομπολίστικων εντύπων – όσων τέλος πάντων έχουν απομείνει – ο Μιχάλης Χατζηγιάννης από τη Ζέτα Μακρυπούλια και η Ζέτα Μακρυπούλια από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Ο Δάκης, ο Γιάννης Κατέβας και ο Μιχάλης Ρακιντζής δίνουν αναπάντεχη συναυλία στη Λυρική Σκηνή, ενώ ποιήματά της διαβάζει η Μιμή Ντενίση και δικά του ο Γιώργος Κοινούσης. Τη συναυλία χαιρετίζει ο νέος ηγέτης της Βόρειας Κορέας – είναι ωραία στη Βόρεια Κορέα, Φοίβη μου! – Κιμ Γιονγκ Ουν (ο γνωστός και ως «Λαμπρός διάδοχος»). Ο λεβέντης γιος του Χρήστου Σαντικάι τραγουδάει πασχαλιάτικους ύμνους με τον λεβέντη γιο του Πέτρου Γαϊτάνου. Οι λεβέντες πατεράδες κλαίνε από συγκίνηση.

Μάιος. Η Λένα Μαντά εμπνέεται το νέο της μυθιστόρημα με τον τίτλο «Λενούλα πούλα» ακούγοντας τον 49ο δίσκο του Γιάννη Πάριου (πρώην Γιάννη Βαρθακούρη) και καθαρίζοντας πατάτες. O πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας καταφτάνει στο αεροδρόμιο και αναγγέλλει την αγορά του Ολυμπιακού. Από ένα τυχαίο γεγονός κάποιος φωτορεπόρτερ ξεκολλάει το μούσι του Αραβα και αποκαλύπτεται ο Μάκαρος.

Ιούνιος. Ο Λάκης Γαβαλάς διοργανώνει πάρτι στο φουαγιέ του Κορυδαλλού. Οι κρατούμενοι ψέλνουν με δομή χορωδίας το άσμα «Κελί 33», ο Λάκης συγκινείται και οι Dsquared (Ντιν και Νταν) κερνάνε βιολογική σπανακόπιτα στο κυλικείο της φυλακής. Αναζητείται νέα, ωραία, αποκαλούμενη και «νέα Βάνου», ειδική και στα μιούζικαλ και τα λαϊκά, πανταχού παρούσα και τραγουδούσα για να καλωσορίσει το Gay Parade με το άσμα «Τρέχει, τρέχει, τρέχει το τεκνό». Ο Γιάννης Πάριος και ο Γιάννης Πλούταρχος διοργανώνουν το νέο πάρτι της χιλιετίας στη Βουλιαγμένη. Η χώρα όμως είναι βουλιαγμένη, οπότε το πάρτι μετατρέπεται σε κλειστή συνεστίαση συγγενών τους.

Ιούλιος. Το ανέκδοτο τραγούδι των Πυξ Λαξ «Μοναξιά μου όλα» δονεί σε μια έκτακτη πρόγευση του 2015 το κατάμεστο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ιωνικού Νέας Φιλαδελφείας. Η Φωτεινή Δάρρα αναδεικνύεται σε μούσα τους χάρη σ’ ένα ποτ πουρί. Η Νάνα Μούσχουρη δίνει νέα αποχαιρετιστήρια συναυλία στο Ηρώδειο με μοναδική θεατή την Ανγκελα Μέρκελ. Η Στεφανία Γουλιώτη ερμηνεύει όλους τους ρόλους στο Φεστιβάλ Επιδαύρου – αφού και πάλι δεν φεύγει για την Αμερική!

Αύγουστος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιβάλλει χαράτσι σε όσους είναι μαυρισμένοι. Ο κόσμος κρύβεται κάτω από ομπρέλες, ενώ επιστρέφει η μόδα του ολόσωμου μαγιό. Η Αννα Βίσση τραγουδά «Κάποιος άφησε το γκάζι ανοιχτό» στη σκηνή του Ηρωδείου, αφού προηγουμένως έχει παρουσιάσει στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου το απαγορευμένο για μήνες βιβλίο της «Η ζωή μου με τον Αντουάν».

Σεπτέμβριος. Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς βιβλία αλλά με φωτοτυπίες των περσινών φωτοτυπιών. Η Ζανέτ Καπούγια γράφει τη βιογραφία του Μάκη Δελαπόρτα. Ο Μάριος Φραγκούλης κάνει διεθνή καριέρα ώς την Κύπρο. Και η Δέσποινα Βανδή ανακαλύπτει τις μικρές χαριτωμένες ταβέρνες των 25 ατόμων – κι αυτές έχουν ψυχή, άσε που αντηχούν καλά το echo.

Οκτώβριος. Η «απόλυτη» Αννα Βίσση, χάρη στη Μυρτώ Κοντοβά, γίνεται λιγότερο απόλυτη και ανακαλύπτει πως πήρε τη ζωή της λάθος και κάνει νέο σίριαλ ριάλιτι υπό τον τίτλο «Η ζωή μου με την Ανίτα και τον Νίκο». Εναλλακτικός τίτλος: «Οσο έχω χωνί θα σου τραγουδάω». Το σενάριο συνυπογράφει η μπεστσελερίστα αεροσυνοδός Χρυσηίς – πρώην Χρυσούλα – Δημουλίδου, που έχασε τη σύνταξή της από τον άλλοτε εθνικό αερομεταφορέα. Η Αντζελα Δημητρίου ξαναπαντρεύεται τον Στιβ Κακέτση και βάζει λίστα γάμου στης Μοιραράκη.

Νοέμβριος. Πτωχεύει η Γερμανία. Η Ελλάδα της επιβάλλει Μνημόνιο και στέλνει τρόικα στο Βερολίνο τους Γιώργο Παπανδρέου, Αδωνη Γεωργιάδη και Βλάση Τσάκα. Χιλιάδες γερμανοί μετανάστες συνωστίζονται στα σύνορα με κασέτες του Ντέμη Ρούσου και της Νάνας Μούσχουρη στις βαλίτσες. Κυκλοφορούν οι αφίσες των αοιδών των νυχτερινών κέντρων. Η γιορτή της Μεταμορφώσεως μετατίθεται από τον Αύγουστο στον Νοέμβριο. Ο Πέτρος Φιλιππίδης, επειδή ακόμη – όπως έχει δηλώσει – δεν έχει λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα, αποφασίζει να γίνει στην πραγματικότητα μπακαλόγατος.

Δεκέμβριος. Ο Πέτρος Γαϊτάνος και σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια! Συνεργάζεται και με την Καίτη Γαρμπή στο διαχρονικό σουξέ «Τούλι για τον Χριστούλη». Ο Γιώργος Νταλάρας σε συναυλία στο ΟΑΚΑ, ενώ παρουσιάζει τον νέο του δίσκο σε μουσική και στίχους του Τζίμη Πανούση. Δεν συμμετέχει η Φωτεινή Δάρρα. Ανακοινώνεται και το σαπόρτ για τη συναυλία επανένωσης των Πυξ Λαξ: οι επανενωμένοι αδελφοί Κατσιμίχα! (Ναι, τελικά ήταν δύο!)

Με εκτίμηση και ευχές,

Βλάσης Κασαβέτης

Θέλετε να μας πείτε, αγαπητέ Βλάση, πως πέθανε η Τσίτα, φυλακίσανε μετά φανών και λαμπάδων τον – πάμπλουτο – Εφραίμ, έβγαλαν το σερβίτσιο με τα κοφτερά μαχαίρια και δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου;