Το ΚΚΕ έχει στη διάθεση του στοιχεία για να αποδείξει ότι υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους κουκουλοφόρους, είπε απόψε η γενική γραμματέας του κόμματος , στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η οποία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για όσα καταγγέλλει.

Όπως ανέφερε, αργά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης «έξω από τη ΓΑΔΑ ήταν μία ομάδα αστυνομικών και κουκουλοφόρων–είτε κουκουλοφόροι σε σύνδεση με την αστυνομία ή αστυνομικοί που ντύθηκαν κουκουλοφόροι– που πανηγύριζαν και έλεγαν ‘τους φάγαμε’».

Επίσης, όπως πρόσθεσε, την ίδια ημέρα (δηλαδή την Πέμπτη) παράλληλα με τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Σανταρόζα, ανάμεσα στην οδό Σταδίου και την Πανεπιστημίου, «ήταν μία ομάδα αστυνομικών που έβγαζε τα ρούχα της και έβαλε κουκούλες».

Όπως τόνισε η γραμματέας του ΚΚΕ, «ευθέως λέμε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της αστυνομίας και των κουκουλοφόρων» ενώ επισήμανε ότι «μέσα στα σώματα ασφαλείας υπάρχουν θύλακες και διασυνδέσεις με τους κουκουλοφόρους».

Τα στοιχεία, πρόσθεσε ακόμη η Αλέκα Παπαρήγα, δημοσιεύτηκαν και θα δημοσιευτούν το Σάββατο και στο εξής στο «Ριζοσπάστη».

Στο δελτίο παρενέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Αθανάσιος Κοκκαλάκης ο οποίος τόνισε ότι η αστυνομία δεν έχει σχέση με τα όσα καταγγέλλει το ΚΚΕ.