Ξαναδιαβάζω αυτά που είπε ο Νίκος Μαζιώτης στο «Βήμα» και ώρες ώρες μου στρίβει. Σαν να ακούω κάποιους σχολιαστές, αναλυτές, δωρητές και συνδρομητές του ιερού ναού της υπερπληροφόρησης, μέσα η τηλεόραση και το Διαδίκτυο.

Πόσο θέλει και ο πιο «συστημικός» άνθρωπος να αγκαλιαστεί με το μίσος; Εγώ λέω, πολύ. Αυτοί εδώ μηδενίζουν την απόσταση και κάνουν την παράνοια βασικό επιχείρημα του δημοσίου διαλόγου. Με αυτό το αήττητο ερμηνευτικό εργαλείο υποδέχτηκαν την παρέμβαση «των τριών» γυρεύοντας πίσω από τα αυτονόητα – κοινότοπα θα έλεγα – αιτήματα της επιστολής μικροπολιτικές συνωμοσίες και ανομολόγητα κίνητρα. Παρντόν κιόλας που παρεμβαίνω, αλλά σιγά τα αίματα, παιδιά.

Εκτιμώ αφάνταστα το χιούμορ και την ανακουφιστική λειτουργία της υποκουλτούρας, αρκεί να τιμά τον ρόλο της και να μην μπερδεύεται στα ράφια με τους νομπελίστες.

Στη γενικευμένη συνωμοσιολογία των ημερών να μην ξεχάσω να συμπεριλάβω και τη δήλωση εκπροσώπου των ΠΟΕ – ΟΤΑ, χωρίς έστω μια απόπειρα ρελάνς από τη μεριά των τηλεοπτικών ρεπόρτερ, ότι τα ιδιωτικά σκουπιδιάρικα «είχαν έρθει από τα Σκόπια».

Τι στο καλό; «Μάσκα» διαβάζανε μικροί;