Και τώρα τι θα γίνει; Ποιο είναι το μέλλον των Sonic Youth; Τι ορίζοντα βλέπει μπροστά του το ροκ; Ειδικά αυτό το υγιές, ασυμβίβαστο και «ανεξάρτητο» ροκ που από τη δεκαετία του ’90 κρατάει ακόμη; Τέτοια ερωτήματα διατυπώνονται δεξιά κι αριστερά μετά την πικρή ανακοίνωση ότι η Κιμ Γκόρντον και ο Θέρστον Μουρ (φωτογραφία) δεν θα είναι πια ζευγάρι, ύστερα από 27 χρόνια γάμου και κοινού βίου στο συγκρότημά τους, τους Sonic Youth.

Οι εξελίξεις αυτές σημειώθηκαν, μάλιστα, μόλις λίγες ημέρες αφότου και οι «συνάδελφοί» τους REM δήλωσαν «τέλος» ως συγκρότημα, μάζεψαν τα όργανα και αποχαιρέτησαν τους φίλους.

Η είδηση του χωρισμού του ζεύγους Sonic Youth έπεσε βαριά στους φαν. Οπως γράφει ο Ρομ Σέφιλντ στο Rolling Stone», «μεγάλο μέρος από την αγάπη του κόσμου για το γκρουπ είχε να κάνει με τον γερό δεσμό της Κιμ και του Θέρστον, δυο καρδιές που εξερευνούν μαζί χωράφια θορύβου και ηχητικής αγάπης… Πολλοί φαν μπορεί να νιώθουν ήδη λίγο ένοχα για το πόσο προσωπικά πήραν τα δυσάρεστα νέα. Γιατί, όπως τα πάντα σχετικά με τους Sonic Youth, και η σχέση τους μας έκανε να αμφισβητούμε αυτά που δίνονταν ως δεδομένα».

Το γκρουπ έχει στο πρόγραμμα για τον Νοέμβριο κάποιες συναυλίες στη Νότια Αμερική, αλλά επίσημα είναι «αβέβαιο» αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν.