Δεν θέλει καν να το θυμάται. «Θέλω να ξεχάσω για πάντα όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο» λέει ο Νικ Κλούνι, πατέρας του ωραίου Τζορτζ. Και εννοεί την τραυματική εμπειρία που είχε το 2004, όταν κατέβηκε ως υποψήφιος για το αμερικανικό Κογκρέσο με το Κόμμα των Δημοκρατικών – και έχασε.

Ηταν η χειρότερη εμπειρία στη ζωή του, συνεχίζει να λέει, ο 77χρονος Νικ Κλούνι που κατηγορεί για την ήττα τη δική του απειρία και τα «βρώμικα κόλπα» των αντιπάλων του.

Και κοίτα να δεις που ο γιος του επιμένει να του τη θυμίζει εκείνη την κακή εμπειρία. Καθώς η ταινία του «Αι Ειδοί του Μαρτίου», που προβάλλεται και στις ελληνικές σκοτεινές αίθουσες, σε εκείνα τα γεγονότα βασίζεται. Βέβαια ο πρεσβύτερος Κλούνι «φόρεσε το προσωπείο του κουράγιου», σύμφωνα με οικογενειακό φίλο, όσο ο νεώτερος προωθεί σε όλη τη Βόρεια Αμερική την ταινία που σκηνοθέτησε και στην οποία πρωταγωνιστεί, με τον νεώτερο σταρ Ράιαν Γκόσλινγκ.

Ο πατέρας που στην ταινία εμφανίζεται «ως πολλά υποσχόμενος, σαν τον Ομπάμα, με την λίμπιντο του Κλίντον» είναι πολύ περήφανος για τον γιο, ο οποίος όμως τότε συμπεριλήφθηκε στα μείον της καμπάνιας του. «Και τώρα ο Νικ είναι υποχρεωμένος να βλέπει εκείνο το φιάσκο ξανά και ξανά στη μεγάλη οθόνη» είπε ο ίδιος οικογενειακός φίλος στους κυριακάτικους «Times».

«Τη στάση μου απέναντι στην πολιτική διέκρινε πάντοτε ο κυνισμός» δήλωσε τις προάλλες ο Τζορτζ Κλούνι. «Βλέποντας δε τι πέρασε ο πατέρας μου στην κούρσα για το Κογκρέσο, όλη αυτή την ψυχοφθόρο ανειλικρίνεια και όλα αυτά τα τερτίπια, ήθελα να ξεσκεπάσω τι συμβαίνει στην πραγματικότητα στα παρασκήνια της πολιτικής, με όλα τα βρώμικα κόλπα και τα πάρε – δώσε με τους χορηγούς και τα σωματεία».

Ο πατέρας του δεν κρύβει δε ότι είχε φτάσει να φυλάγεται ακόμη και από φίλους και υποστηρικτές. «Ηταν να γυρίσω την ταινία πριν από τρία χρόνια αλλά η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα έδωσε ελπίδες στον κόσμο πως κάτι θα άλλαζε. Κι έπρεπε να περιμένουμε. Να περιμένουμε να επιστρέψει… στα πράγματα ο κυνισμός, όπως συμβαίνει πάντα».