Ο θάνατος του Στιβ Τζομπς έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, όπου οι λάτρεις, ανώνυμοι ή διάσημοι, εκφράζουν θλίψη για το θάνατο του «απίστευτου δημιουργού», όπως χαρακτηρίζουν τον συνιδρυτή της Apple.

Λίγο μετά τις 17:00 τοπική ώρα στο Σαν Φρανσίσκο (02:00 ώρα Ελλάδος σήμερα) τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Τζομπς, σχεδόν το 20% των μηνυμάτων που στάλθηκαν στο Twitter περιείχαν το όνομα Στιβ Τζομπς, σύμφωνα με την

εξειδικευμένη ιστοσελίδα Trendistic.

Ανάμεσα στα μηνύματα ήταν και ένα στο διαδικτυακό προφίλ του Μπαράκ Ομπάμα όπου η ομάδα του προέδρου των ΗΠΑ έγραφε: «αναπαύσου εν ειρήνη Στιβ Τζομπς».

Συλλυπητήρια από τον Μπαράκ Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στον «οραματιστή» Στιβ Τζομπς, «έναν από τους μεγαλύτερους αμερικανούς πρωτοπόρους» όπως τον χαρακτήρισε εκφράζοντας τη θλίψη του για το θάνατο του πρώην διευθυντή και

συνιδρυτή της Αpple.

«Η Μισέλ και εγώ έχουμε λυπηθεί ιδιαίτερα με την ανακοίνωση του θανάτου του Στιβ Τζομπς. Ο Στιβ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αμερικανούς πρωτοπόρους, αρκετά γενναίος για να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός για να πιστεύει

ότι μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος για να το κάνει πράξη» δήλωσε ο Ομπάμα.

«Οικοδομώντας μια από τις πιο πετυχημένες επιχειρήσεις του πλανήτη όταν ξεκίνησε από το γκαράζ του, αποτέλεσε το παράδειγμα της αμερικανικής ευφυΐας» προσθέτει στην ανακοίνωση.

«Προσωποποιώντας τους υπολογιστές και βάζοντας το διαδίκτυο στις τσέπες μας, ο Τζομπς έφερε την επανάσταση στην πληροφορία, όχι μόνο να είναι προσβάσιμη αλλά και διαισθητική και ψυχαγωγική» τονίζει ο Ομπάμα ο οποίος πρόσφατα είχε πει

ότι ο Τζομπς προσωπικά τού έδωσε στο χέρι του μια ταμπλέτα πληροφορικής ipad, πριν από την κυκλοφoρία του προϊόντος στην αγορά.

Αναφερόμενος στο στούντιο Pixar που ο Τζομπς ίδρυσε, ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι ο επιχειρηματίας «έδωσε χαρά σε εκατομμύρια παιδιά και μεγάλους».

«Ο Στιβ αρεσκόταν να λέει ότι ζούσε την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία. Και επειδή αυτό έκανε, άλλαξε τη ζωή μας, επανακαθόρισε ολόκληρους οικονομικούς τομείς και κατόρθωσε ένα από τα πιο σπάνια επιτεύγματα στην ανθρώπινη ιστορία:

άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μας βλέπει τον κόσμο» πρόσθεσε ο Ομπάμα.

«Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή. Και δεν υπάρχει καλύτερος φόρος τιμής στην επιτυχία του Στιβ από το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου έμαθε το θάνατό του από μια μηχανή που ο ίδιος εφηύρε. Η σκέψη της Μισέλ και η δική μου είναι

στη γυναίκα του Λορίν, την οικογένειά του και όλους όσοι τον αγαπούσαν» καταλήγει η ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου.

Ο Μπιλ Γκέιτς για τον Στιβ Τζομπς

Η επιρροή που είχε στον κόσμο ο Στιβ Τζομπς θα διαρκέσει ακόμη πολλές γενιές, δήλωσε «συντετριμμένος» ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

«Ο Στιβ και εγώ συναντηθήκαμε πριν από σχεδόν 30 χρόνια, ήμασταν συνεργάτες, ανταγωνιστές και φίλοι για τη μισή μας ζωή. Ο κόσμος βλέπει σπάνια ανθρώπους με τέτοια επιρροή όπως αυτή που είχε ο Στιβ. Τα αποτελέσματά της θα είναι αισθητά επί πολλές γενιές. Ο Στιβ θα μού λείψει παρά πολύ», είπε.

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Αρντολντ Σβαρτσενέγκερ γράφει στο λογαριασμό του ότι ο «Στιβ έζησε όλες τις ημέρες της ζωής του το καλιφορνέζικο όνειρο και άλλαξε τον κόσμο αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ευχαριστούμε Στιβ».

Στο Facebook, ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, άφησε ένα μήνυμα στον «τοίχο» του: «Στιβ ευχαριστώ που υπήρξες μέντορας και φίλος. Ευχαριστώ γιατί έδειξες ότι αυτά που δημιούργησες μπορούσαν ν’ αλλάξουν τον κόσμο. Θα μου λείψεις».

Μια ώρα αργότερα, 103.254 χρήστες είχαν ήδη δηλώσει την προτίμησή τους στο μήνυμα αυτό.

Αρκετές δεκάδες ομάδες με τα αρχικά RIP («rest in peace», αναπαύσου εν ειρήνη) είχαν ήδη δημιουργηθεί στις 04:30′ ώρα Ελλάδος.

Μια μεταξύ αυτών είχε 402 μέλη που εξέφραζαν τη λύπη τους για το θάνατο του Τζομπς, «ενός απίστευτου δημιουργού που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Ο αμερικανικός όμιλος Πληροφορικής Apple ανακοίνωσε το θάνατο του πρώην γενικού διευθυντή του Στιβ Τζομπς σε ηλικία 56 ετών, από καρκίνο του παγκρέατος.

«Με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Στιβ Τζομπς πέθανε σήμερα» τονίζεται στην σύντομη ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου που εκδόθηκε χθες βράδυ.

«Ο λαμπρός χαρακτήρας, το πάθος και η ενέργεια του Στιβ ήταν η πηγή των αναρίθμητων καινοτομιών που εμπλουτίζουν και βελτιώνουν τη ζωή όλων μας»,επισημαίνει ο όμιλος της Καλιφόρνιας,

Ο Τζομπς, εμβληματική προσωπικότητα της Silicon Valley, είχε συνιδρύσει την εταιρία το 1976 και υπήρξε ο εμπνευστής των υπολογιστών Macintosh, του iPod, του iphone και του iPad.