Γκάζια στο πάτωμα, απόλυτος ρεαλισμός, τεράστια επιλογή σε αυτοκίνητα και καινοτόμος χειρισμός που φέρνει τον παίκτη ακόμη πιο κοντά στην πραγματική οδήγηση.

Η τέταρτη συνέχεια του εξαιρετικά επιτυχημένου Forza Motorsport αξιοποιεί το σύστημα Kinekt για απόλυτη ελευθερία κινήσεων κατά την οδήγηση, ενώ παράλληλα αντλεί περιεχόμενο από θρύλους της γρήγορης οδήγησης όπως η «Top Gear».

Ο εξομοιωτής οδήγησης για την παιχνιδομηχανή της Microsoft καταφέρνει να κλέψει τις εντυπώσεις, καθώς προσφέρει γραφικά απαράμιλλης ποιότητας και ριζοσπαστικό χειρισμό σε συνδυασμό με το Kinect. Ειδικότερα, στο οπτικό κομμάτι, το παιχνίδι είναι εφοδιασμένο με μια εντελώς νέα μηχανή φωτισμού καταφέρνοντας έτσι να δημιουργήσει μια εντυπωσιακά ρεαλιστική εμπειρία ενώ η ταχύτητα του παιχνιδιού συμπαρασύρει τον παίχτη, μια και οι εικόνες τρέχουν με 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Επιπλέον, χάρη στο X-box LIVE, το «Forza Motorsport 4» κάνει τους αγώνες πιο κοινωνικούς από ποτέ. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λέσχη αυτοκινήτου και μέσω αυτής να χτίσετε την απόλυτη ομάδα από οδηγούς και μηχανικούς. Επίσης, μπορείτε να κοινοποιήσετε στο Internet τα ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα σας και να κυριαρχήσετε έναντι των άλλων ομάδων.

Η μεγάλη διαφορά του παιχνιδιού σε σχέση με τους προκατόχους και τον ανταγωνισμό είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας του Kinect. Για παράδειγμα, μπορείτε να περπατήσετε γύρω από το αυτοκίνητο σε ένα εικονικό εκθεσιακό χώρο, να σκύψετε κάτω για να εξετάσεις τις λεπτομέρειες, και να ανοίξετε τις πόρτες και το καπό του αυτοκινήτου, όπως ακριβώς θα κάνατε στην πραγματικότητα.

Αντίστοιχα, στο κομμάτι του gameplay, μπορείτε να αξιοποιήσετε το Kinect το οποίο δημιουργεί ένα εικονικό τιμόνι, επιτρέποντας στον χρήστη να έχει την πλήρη εμπειρία οδήγησης χωρίς χειριστήριο.

Οσο για τα αυτοκίνητα, με πάνω από 80 κατασκευαστές, τους περισσότερους από κάθε άλλο παιχνίδι racing που είναι διαθέσιμο σήμερα, το «Forza Motorsport 4» διαθέτει απαράμιλλη ποικιλία σε οχήματα.

Ως προς τον ρεαλισμό, το παιχνίδι ενσωματώνει μια ιδιαίτερα λεπτομερή μηχανή φυσικής που εγγυάται πιστή προσομοίωση της πραγματικότητας, πιλοτήρια και μοντέλο ζημιών σε κάθε αυτοκίνητο αλλά και βοηθήματα που επιτρέπουν ακόμη και τους πιο αρχάριους παίκτες να ζήσουν συναρπαστική εμπειρία.

Με λίγα λόγια, για τους φίλους του X-box 360 που αγαπούν τα παιχνίδια οδήγησης, το «Forza Motorsport 4» είναι μια απαραίτητη προσθήκη στη συλλογή τους. Τα εντυπωσιακά γραφικά, το πλήθος των οχημάτων και ο ρεαλισμός δίνουν πραγματικά την αίσθηση στους gamers ότι βρίσκονται μέσα σε κάποιο αγωνιστικό θηρίο και οργώνουν τους δρόμους. Παράλληλα, ο καινοτόμος χειρισμός μέσω του Kinect δίνει μια διαφορετική πινελιά στο παιχνίδι, αλλάζοντας τις μέχρι στιγμής συνήθειές τους.