Μουσουλµάνος θεραπευτής στη Νιγηρία κατάφερε το ακατόρθωτο: παντρεύτηκε 107 γυναίκες και,παρότι στην πορεία έχασε µερικές (άλλες τις χώρισε και άλλες πέθαναν), τις 86 που έχει σήµερα τις κρατά απόλυτα ικανοποιηµένες. Καµία δεν θέλει να τον εγκαταλείψει και ακόµη και τώρα, στα 87 του, όλο και προσθέτει νέα κορίτσια στη συντροφιά τους προκαλώντας αντιδράσεις από τις θρησκευτικέςΑρχές.

Ερωτεύτηκε τηνπρώτη του σύζυγο γιατίήταν ειλικρινής και πρόθυµη νατον κάνει ευτυχισµένο. Η δεύτερη γυναίκα του, µια εξαδέλφητου, ήταν ακαταµάχητη γιατί έκανε µόνο ό,τι τον ευχαριστούσε. «Αυτό και µόνοµε έκανε να την αγαπώ», λέει. Η τρίτη; Η τρίτη ήξερε να υποτάσσεται σε κάθε του αίτηµα. «Γι’ αυτό όταν την είδα, µου άρεσε. Πήγα στους γονείς της και ζήτησα το χέρι της». Η σύζυγος Νο 4 ήταν πολύ πειθαρχηµένη. Οπως και η σύζυγος Νο 5. Και η Νο 6. Κάτι αντίστοιχο έγινε και µε τις επόµενες, την 7η, την 8η και την 9η… Κάπως έτσι έχουν τα πράγµατα και εδώ και δεκαετίες οΜπέλο Μαασάµπα πρωταγωνιστεί από το ένα χαρµόσυνο γεγονός στο άλλο. Από γάµο σε γέννα καιαπό γένναξανά σε γάµο. Ο87χρονος παντρεύτηκε συνολικά 107 φορές, αριθµός που ακόµηκαι για µια κοινότητα µε παράδοση στην πολυγαµία ηχεί προκλητικά.

Σήµερα έχει86 συζύγους, η νεώτερη είναι19 ετών και η µεγαλύτερη 64.Εννέα πέθαναν καιαπό 12 πήρε διαζύγιο (για απειθαρχία, όπως λέει).

Η… ΕΥΡΥΤΕΡΗ οικογένειάτου – πεθερικά,κουνιάδοικ.ά. –είναι ολόκληρο χωριό, κάπου 5.000, πολλοί από τους οποίους ζουν στη γειτονιά γύρωαπό το σπίτι του.Με συντηρητικούς υπολογισµούς, για να τραφούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται, ούτε λίγο ούτε πολύ, τρία τεράστιασακιά ρύζι και αµέτρητα κιλά κρέας και λαχανικά. Πώς τα καταφέρνει οικονοµικά; Ευτυχώς οι πιστοί είναιγενναιόδωροι µε τον θεραπευτή τους.

Πώς τακαταφέρνει στα υπόλοιπα θέµατα; Περίφηµα, καθώς φαίνεται, αφούδεν έχει ούτε µια ρυτίδα στο πρόσωπό τουνα υποδηλώνει άγχος.

Και όχι µόνο αυτό. Ο 87χρονος πολύγαµος είναι πάνταέτοιµος για τον επόµενο γάµο όταν εµφανίζεται η δεσποινίς right στο προσκήνιο. Αρκείνα τον υπακούει, αυτή είναι η µοναδική προϋπόθεση, για να γίνει δική του. Και δεν θα περάσει άσχηµα.

Η 57ΧΡΟΝΗ Αϊσέτου Νταγιάκο έχει µόνο λόγια λατρείας για το πρόσωπό του. Ηταν χήρα µε έξι παιδιά και χωρίς χρήµατα όταν τον συνάντησε και τον παντρεύτηκε. Για να ζήσει όµως µαζί του έπρεπε να αφήσει τα παιδιά της στο σπίτι του µακαρίτη, πριντελικά τηςζητήσουν να επιστρέψει. «Ολα ήταν ειρηνικά στο σπίτι του. ∆εν υπήρχε πρόβληµα µεταξύτων συζύγων»,λέει στους «Los Angeles Times». «Ποτέ δεν µαλώσαµε, αλήθεια,και εκείνος µε αγαπούσε. Εσφαζε αγελάδες και µας έδινε αρκετά χρήµατα. Ηµουν πάντα χαρούµενη στο σπίτι του. Τον καταλάβαινα. Πίστευα ότι τον είχε στείλει ο Θεός».

Το ίδιο πίστευε και εκείνος. Για την ακρίβεια, όχι ο Θεός αλλά ο Αρχάγγελος Γαβριήλ. Οταν ως νέος εργαζόταν στη βιοµηχανία ζάχαρης, µια µέρα αρρώστησε βαριά. Είδε τότε στον ύπνο του ένα όραµα, όπως λέει, στο οποίο ο Αρχάγγελος Γαβριήλ τον συµβούλεψε ναπαντρεύεται τη µία γυναίκα µετά την άλλη. «Αν δεν µου το έλεγε, δεν θα το έκανα», λέει. «Θα έµενα µε τις δύο γυναίκες που είχα».

Η νεώτερη σύζυγος του 87χρονου είναι 19 ετών και η µεγαλύτερη 64

Πατέρας... τάγµατος!

ο Μπέλο Μασάµπα έγινε πατέρας 185 παιδιών µέχρι τώρα, από τα οποία ζουν 133, όχι ιδιαίτερα άνετα, µαζί µε τις µητέρες τους σε ένα τετραώροφο σπίτι µε… 89 δωµάτια

«Τους παρέχω το σεξ που χρειάζονται»

Πριν από τρία χρόνια, οι ισλαµικές αρχές της πόλης Μπάιντα, στα δυτικά της χώρας, όπου εφαρµόζεται η σαρία, ο ισλαµικός νόµος, ζήτησαν από τον Μαασάµπα να πάρει διαζύγιο από τις 82 συζύγους του και να κρατήσει τέσσερις. Σε γενικές γραµµές, οι µουσουλµάνοι θρησκευτικοί ηγέτες και µελετητές του Κορανίου συµφωνούν ότι η θρησκεία τους επιτρέπει µέχρι τέσσερις συζύγους, υπό τον όρο ότι τυγχάνουν ίσης µεταχείρισης. ο Μαασάµπα όµως αρνήθηκε να πάρει τα δεκάδες διαζύγια και δεν εγκατέλειψε την πόλη όπως του είχε ζητηθεί. Ωσπου ένα πρωί, η αστυνοµία έκανε έφοδο στο σπίτι του και τον συνέλαβε. Είκοσι δύο µέρες έµεινε πίσω από τα σίδερα ενώ οι γυναίκες του έκαναν διαδήλωση στην πόλη ζητώντας την απελευθέρωσή του – µεταξύ αυτών και 11 που ήταν σε κατάσταση εγκυµοσύνης.

Kατά την εκδίκαση της υπόθεσής του, στο ανώτατο ∆ικαστήριο της χώρας, οι δικηγόροι κάλεσαν τις συζύγους του και τους γονείς τους, έναν προς έναν, για να βεβαιώσουν πως καµία δεν εξαναγκάστηκε στον γάµο και ότι το ήθελαν όλες τους. Στη σύζυγο Νο 57, το δικαστήριο ζήτησε από τους δικηγόρους να σταµατήσουν και άφησαν ελεύθερο τον σύζυγο... για να συνεχίσει να τις κάνει ευτυχισµένες.

οταν µιλά ο σύζυγος, εκείνες βρίσκονται πίσω του, περιτριγυρισµένες από τα παιδιά τους και κρυφογελούν όταν ακούν τη... συνήθη ερώτηση: «Πώς τα καταφέρνει να τις διατηρεί ευχαριστηµένες, από όλες τις απόψεις;». «ο Θεός µού έδωσε τη δύναµη να τους παρέχω το σεξ που χρειάζονται. αλλωστε, αν δεν τις ικανοποιούσα θα έφευγαν» λέει. Και δείχνει να το πιστεύει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από