Με… ανεβασµένες στροφές πέρασε η Skoda Ξάνθη από τη νέα Σµύρνη και άφησε τον Πανιώνιο να φάει τη σκόνη της (2-0). Η οµάδα της Θράκης δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Κυανέρυθρους να την αµφισβητήσουν.


Ο Πανιώνιοςµάλιστα θα µπορούσε ναδεχτεί τουλάχιστον δύο γκολ ακόµη, αφού οι παίκτες του έσερναν τα πόδια τους…

Σ’ ένα κρισιµότατο µατς για τον «ιστορικό», η αθηναϊκή οµάδα παρουσιάστηκε αγνώριστη. Καταβεβληµένη, ταλαιπωρηµένη, χωρίς ηθικό και χωρίς δυνάµεις. Σε αντίθεση µε την Ξάνθη, που εκτοξεύτηκε στην τρίτη θέση της βαθµολογίας(!) και φλερτάρει µε την Ευρώπη, ο Πανιώνιος ήταν ένα φάντασµα. Αλλά ποιος Πανιώνιος, θ’ αναρωτηθείτε. Αυτός πουκατακερµάτισε η προηγούµενη διοίκηση, που πούλησε όλους τουςδιεθνείς παίκτες;

Αυτός είναι άραγε το καµάρι της Νέας Σµύρνης;

Αυτός λοιπόν δεν είναι πια καµάρι. Ειναι…καλαµάρι. Ανήµπορο να αντιδράσει, µπλεγµένο µέσα σταδίχτυα ερασιτεχνών ψαράδων. Κρίµα. ∆ιότι στον Πανιώνιο δεν αρµόζει η προτελευταία θέση της κατηγορίας. Οι φίλαθλοι, που έχουν καταλάβει τι συνέβη, βγήκαν χθες από τα ρούχα τους και έβρισαν εν χορώ τη διοίκηση, τους παίκτες, τον προπονητή καιτους Τσακίρη, Βεντούρη. Τα συνθήµατα είχαν να κάνουν και µε τον Ολυµπιακό («δώστε και τη µάνα σας στον Ολυµπιακό»). Προς το παρόν αρκεί ο Μανιάτης. ∆ιότι, εδώ που τα λέµε, όσοι παίκτες απέµειναν δεν κάνουν ούτε για τον Ολυµπιακό Χερσονήσου… Ο Κουµορτζί ήταν σκιά. Κακώς ο Λεµονής τον άφησε µια ολόκληρη ώρα να σέρνεται και να χλευάζεται από τον κόσµο.Ο Οµο προσπάθησε όπως και οι Ριέρα, Κοντοές, αλλά µε τρεις ή τέσσερις παίκτες δεν µπορείς να σταθείς στην κατηγορία.

Η Sκoda Ξάνθη ήταν σοβαρή, ψύχραιµη, απλή. Με δυο πάσες έβαλε γκολ ή έβγαινε στην αντεπίθεση µε άνεση. Μπράβο στον Νίκο Παπαδόπουλο για το συγκρότηµαπου έφτιαξε. Και µπράβο που ανακάλυψε ότι υπάρχουν και έλληνες παίκτες στην Ξάνθη! ∆ιότι πριν από λίγους µήνες τους ψάχναµε µε µεγεθυντικό φακό…

* Ο Κάκος έδωσε ρεσιτάλ. Εάν τινάξει από πάνω του τα ελάχιστα ψίχουλα της διαιτητικής τυπολατρίας (αγνοώντας τους «δικαστές» της TV),σύντοµα θα λάµψει και στην Ευρώπη.

* Η Ξάνθη άνοιξε το σκορ (1-0) στο 10’ µε σουτ του Κατόνγκο (και µε ολόκληρη την άµυνα των γηπεδούχων να χάσκει) και διπλασίασε (2-0)µε πλασέ του Μπόατενγκ (στο 27’).

ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ

Στις δηλώσεις τους οιδύο τεχνικοί τόνισαν: Παπαδόπουλος (Ξάνθη): «Ολα πήγαν καλά χθες, όπως τα είχαµε σχεδιάσει. Οχι όπως στο µατς µε τον Παναθηναϊκό, όπου δεχτήκαµε γκολ στο πρώτο λεπτό και στη συνέχεια δεν λειτούργησε τίποτα.

Πρέπει να συνεχίσουµε έτσι, να µαζέψουµε όσους βαθµούς µπορούµε, για να µην πάθουµε τα περσινά και κινδυνέψουµε». Λεµονής: «Εχουµε ψυχολογικό πρόβληµα. Οταν δεχτούµε πρώτοι γκολ, δεν µπορούµε να αντιδράσουµε. Εάν γίνουν κάποιες µεταγραφικές κινήσεις, η οµάδα θα παραµείνει στην κατηγορία. ∆εν έχω πρόβληµα µε δανεικούς παίκτες. Απ’ ό,τι γνωρίζω, θα αποκτήσουµε δύο χαφ».

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

Οι φίλαθλοι έβρισαν εν χορώ τη διοίκηση, τους παίκτες, τον προπονητή και τους Τσακίρη, Βεντούρη, ενώ τα συνθήµατα είχαν να κάνουν και µε τον Ολυµπιακό και τις παραχωρήσεις παικτών: «Δώστε και τη µάνα σας στον Ολυµπιακό», φώναζαν χαρακτηριστικά.