Οι ελλειψεις βασικών παικτών στον ΠΑΟΚ (Ιβιτς, Μαλεζάς, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Μουσλίµοβιτς) ήταν η αιτία που τον υποχρέωσαν να αφήσει δύο πολύτιµους βαθµούς στις Σέρρες, καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 µε τον Πανσερραϊκό. Η οµάδα της Θεσσαλονίκης δέν κατάφερε να πιάσει απόδοση ανάλογη προηγούµενων εµφανίσεων, αν και προηγήθηκε πολύ γρήγορα (2’) µε τον ∆ηµήτρη Σαλπιγγίδη.

Στη µεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο ∆ικέφαλος ήλεγχε πλήρως τον ρυθµό του αγώνα, χωρίς όµως να επιδιώξει ένα δεύτερο γκολ, αλλά η ισοφάριση του Πανσερραϊκού στο 77’ µε τον ταλαντούχο Γεωργιάδη τον ανάγκασε στα τελευταία λεπτά της συνάντησης να ανεβάσει ταχύτητα, χάνοντας δύο µεγάλες ευκαιρίες µε Τσιρίλο (84’) και Σαβίνι (85’), ενώ ο πρώτος είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Εκτός από το γρήγορο γκολ, ο ΠΑΟΚ είχε και ένα σουτ του Σαλπιγγίδη στο 34’ χωρίς να ανησυχήσει ο τερµατοφύλακας της οµάδας των Σερρών, η οποία σε καµία περίπτωση δεν κατάφερε να γίνει απειλητική. Στο δεύτερο ηµίχρονο και µετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο, οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους και έφτασαν στην ισοφάριση µε ωραία ενέργεια του Γεωργιάδη, ενώ ο ίδιος παίκτης έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 88’.

Μέτριος ο διαιτητής Θάνος (Γρεβενών) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Λεοζίνιο, Κάστρο, Σνάουτσνερ και Σαβίνι.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Ράντµαν, Αλβάρεζ, Παντελιάδης, Μαβενέ, Παπάζογλου, Λεοζίνιο (89’ Κέρλα), Κάστρο, Σουµπίνιο (66’ Ανάκογλου), Μπέλιτς (82’ Τάντιτς), Γεωργιάδης, Νταλέ.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Ζουέλα (43’ Σαβίνι), Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Τσουκαλάς (86’ Παπάζογλου), Φωτάκης, Λίνο, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (68’ Κάτσε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-0. Μέτριο παιχνίδι στον Βόλο, όπου ο τοπικός Ολυµπιακός δεν κατάφερε να κάµψει την αντίσταση του Πανιωνίου, παραχωρώντας ισοπαλία 0-0. Μεγάλη µορφή της συνάντησης ήταν ο τερµατοφύλακας του Πανιωνίου, Γιούργκεν Μάχο, που δύο φορές σε τετ-α-τέτ µε Σολάκη και Μόνχε στις αρχές του δεύτερου ηµιχρόνου αντέδρασε σωστά διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Γενικά το παιχνίδι δεν είχε ρυθµό, ενώ φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Πανιώνιος ήθελε να φύγει οπωσδήποτε µε ένα θετικό αποτέλεσµα στις αποσκευές του. Κι αν στο 83’ ο Σκούρτης έδινε την µπάλα στον αµαρκάριστο Ριέρα και όχι στο πουθενά, ίσως η οµάδα της Νέας Σµύρνης να έπαιρνε τη νίκη.

Χωρίς προβλήµατα η διαιτησία του Κουκουλάκη (Ηρακλείου)

που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Σανκαρέ, Ζαραδούκα, Οµο, Βαρό και Μάχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ντολεζάι, Σανκαρέ, Μητρόπουλος (46’ Μπρέσκα), Καπετάνος (73’ Ρόκας), Αλβαρεζ, Ζαραδούκας, Μόνχε, Σολάκης (86’ Ψυχογιός), Μαρτίν.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μάχο, Βαρό, Λάτκα, Σιόβας, Κοντοές, Οµο, Τσότσαλιτς, Κουµορτζί (76’ Γουνδουλάκης), Σάµαρης (59’ Κούκετς), Ριέρα, Μπάλαµπαν (76’ Σκούρτης).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 3-0. Εντυπωσιακός και αποφασισµένος να κάνει… ποδαρικό µε το δεξί στο 2011, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε εύκολα µε 3-0 του Εργοτέλη, τον οποίο ο τεχνικός του Νίκος Καραγεωργίου, µετά το τέλος του αγώνα, παροµοίασε µε οµάδα… Β’ Εθνικής. Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο Αργεντινός Εµάνουελ Φρανκού, ο οποίος στη δεύτερη µόλις συµµετοχή του στο πρωτάθληµα σηµείωσε δύο γκολ και οδήγησε την οµάδα του στην πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη της.

Στο 16’ ο Αστέραςάνοιξε το σκορ µε τον Ουντόζι, σκορ µε το οποίο τελείωσε το πρώτο ηµίχρονο. Στο δεύτερο ηµίχρονο ο Εργοτέλης προσπάθησε να ισοφαρίσει, έχασε µία καλή ευκαιρία µε τον Ολίσε, αλλά στο 56’ ο Φρανκού µε σουτ πέτυχε το 2-0. Ο ίδιος παίκτης µε ατοµική ενέργεια στο 72’ διαµόρφωσε το τελικό 3-0.

Καλή η διαιτησία του Αµπάρκιολη (Μακεδονίας) που έδειξε κίτρινες κάρτες σε Ουντόζι και Ολίσε. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Nτεγκρά, Φυτανίδης, Ουριµπάρι, Ορόθκο, Πουλίδο, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Ουντόζι (74’ Μάρτινς), Φορτούνης (86’ Μπακασέτας), Φρανκού (84’ Κερ).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: ∆ασκαλάκης, Ολίσε (59’ Φραγκουλάκης), Χίµπλινγκερ, Ρουµπάκης, Μπούντιµιρ, Σασιασβίλι, Ροµάνο, Βίσιο, Βερπακόφσκις (59’ Λεάλ), Τζούνιορ, Ορφανός (68’ Μπέτο).