Η ΑΝΑΜΈΤΡΗΣΗ Ηρακλή – ΠΑΟΚ (Μίκρα, 19.00, Novasports 7), που για πρώτη φορά στα τέλη του α’ γύρου είναι ντέρµπι κορυφής, συγκεντρώνει τα βλέµµατα στην αποψινή «µισή» λόγω αναβολών 10η αγωνιστική του Πρωταθλήµατος Volleyleague Α1 ΟΠΑΠ. Οι άλλες δύοσυναντήσεις µε τις οποίες πέφτει η αυλαία για το αγωνιστικό πρόγραµµα του κορυφαίου πρωταθλήµατος του βόλεϊ στο 2010 είναι Α.Ο. Κηφισιάς – Παναθηναϊκός («Ζηρίνειο», 19.00) και Ε.Α. Πατρών Λουξ – Αρης Μαρµούρης Α.Ε. (γηπ. ΕΑΠ, 19.30).

Αναβλήθηκαν τα µατς Απόλλων Καλαµαριάς – Επίκουρος ISS Θεσσαλονίκης, Ολυµπιακός – Πανελλήνιος και Λαµία – Εθνικός Αλεξανδρούπολης λόγω του ότι διαθέτουν παίκτες που µετέχουν µε την Εθνική Οµάδα Παίδων σε τουρνουά στην Ισπανία.

Στο ντέρµπι της Μίκρας, ο πρωτοπόρος της βαθµολογίας από την 9η αγωνιστική Ηρακλής και µε τον ρουµάνο διεθνή κεντρικό Σέρτζιου Στάνκου στη σύνθεσή του θέλει νίκη – εδραίωση στην 1η θέση. «Είναι ένα ακόµη δύσκολο παιχνίδι για µας σαν τοπικό ντέρµπι αλλά και µε αντίπαλο τον καλό φετινό ΠΑΟΚ και το ότι είµαστε πρώτοι δεν λέει τίποτα», υπογράµµισε ο προπονητής Φρέντι Μπρουκς.

Στην πλευρά τουΠΑΟΚ, που ισοβαθµεί στη 2η θέση µετον Παναθηναϊκό µε20 βαθµούς, ο προπονητής Γιάννης Μέλκας διατηρεί την οµάδα σε συναγερµό τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι δυσκολίες είναι δεδοµένες αφού ο Ηρακλής,όπως έδειξε µε τη νίκηεπί του Παναθηναϊκούστη Γλυφάδα, είναι η πιο φορµαρισµένη οµάδα του πρωταθλήµατος. Θα χρειαστούµε µεγάλη συγκέντρωση για να τελειώσουµε το 2010 µε καλό αποτέλεσµα».

Οσον αφορά τα άλλα δύο µατς, η Κηφισιά έχει απόντα λόγω τραυµατισµού τον διεθνή ακραίο Κώστα Ιωάννου, στον Παναθηναϊκό υποφέρει απόλουµπάγκο ο καταλανός διεθνής µε την Ισπανία πασέρ Τζόρντι Γκενς και επίσης απουσιάζουν οιΡοντρίγκο (ΕΑΠ), Σάµαρτζιτς (Αρης).